Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Concentratie bij Joey van Hooijdonk (METO) en Nick Stolwerk (WVV'67).
Concentratie bij Joey van Hooijdonk (METO) en Nick Stolwerk (WVV'67).

Donkere wolken boven Hoogerheide na historische derbyzege WVV'67

HOOGERHEIDE/WOENSDRECHT - De tijd van het 'Ajax van de Zuidwesthoek' is definitief voorbij. In het verleden behaalde resultaten vormen niet langer garantie voor een onbezorgde toekomst. METO is niet langer de onaantastbare vereniging. Het roodwitblauwe imperium brokkelt af. Haast is geboden om te redden wat er te redden valt.

Bijna acht decennia lang vormde de Roomskatholieke Voetbalvereniging METO een instituut. De voetbaltrots speelde jarenlang op Derde en Vierde Klasse-niveau. De omliggende buurtverenigingen keken met een jaloers oog naar de club die iedere keer bulkte van het talent. Het kon zich zelfs permitteren om de iets mindere goden en overige avonturiers hun geluk elders te laten zoeken. Het aanbod was immers toch in overvloed. In de hoogtijdagen herbergde men zelfs zeven seniorenelftallen. Anno 2019 voltooid verleden tijd daar de vereniging zich onlangs genoodzaakt zag om haar tweede elftal, wegens onderbezetting, uit competitie te halen. En voor het volgende seizoen lijkt het opstellen van trio teams een uitdaging te worden.

De positie waarin METO zich momenteel bevindt, werd op zondag 24 februari nogmaals bevestigd. In de derby te Woensdrecht werd voor het eerst in de historie het onderspit gedolven. Vele jaren stond WVV'67 te boek als het kleine broertje dat in Woensdrecht een rol in de marge van het amateurvoetbal speelde. Volledig achterhaald daar beide teams al enkele seizoenen elkaar op Vierde Klasse-niveau treffen. Een paar jaargangen terug eindigde WVV'67 zelfs voor METO in de eindrangschikking. Iets wat dit seizoen opnieuw tot de mogelijkheid behoort.

De enkelblessure van topscorer Gijs Verresen speelt METO als vanzelfsprekend parten. Aan WVV'67-zijde ontbreekt goalgetter Quirijn Schevenhoven wegens blessureleed op het appèl. De groen-zwarte formatie van trainer Gerard Lazarom zit echter in een positieve flow en liet dit ook bij aanvang van de derby blijken. METO-verdediger Ferry de Weert deelde al snel in de malaise en werkte ongelukkig de bal achter diens ploeggenoot Bram Konings. Een minuut later verdubbelde Tomlin Smits namens WVV'67 de score en was METO tot achtervolgen aangewezen. Uitgerekend routinier Joey van Hooijdonk deed zijn oude werkgever pijn, bracht METO terug in de wedstrijd en bepaalde de ruststand op 2-1.

Na rust verdedigde WVV'67 haar voorsprong en zocht METO opnieuw aansluiting. In de laatste minuut leek het alsnog te gaan lukken. Een handsbal werd door de scheidsrechter tot strafschop gepromoveerd. Joep van Kalmthout kwam hierdoor oog in oog met diens oud-teamgenoot Brian Verbrugge. De voormalig METO-goalie bewees WVV'67 een geweldige dienst door de inzet te keren en hiermee een historische zege te boeken.

Gentlemen-derby

In de Gentlemen-derby wist een trio deelnemers de einduitslag vooraf te voorspellen. Naast WVV'67-voorzitter Erwin van den Heuvel tekenden ook spelers Matt Luijkx en Thijs de Ron voor de winst. Laatstgenoemde mag een Klavertientje tegemoet zien. In het klassement leiden Matt Luijkx, Thijs de Ron en Paul van Wesel met vijftien punten.

Meer berichten