Jack van de Watering (l) en Peter de Boeck lichten het vrijwilligerswerk toe.
Jack van de Watering (l) en Peter de Boeck lichten het vrijwilligerswerk toe. Foto: RKSV Halsteren

Weeknieuws RKSV Halsteren

Algemeen

Vrijwilligersmarkt treft doel

Vorige week woensdag organiseerde het bestuur van RKSV Halsteren voor de eerste keer een Vrijwilligersmarkt in de kantine. Doel van de markt was om het vrijwilligerswerk voor het voetlicht te brengen en leden en andere betrokkenen te informeren over de noodzaak tot werving en verjonging van het verenigingskader. Via een serie interviews - afgenomen door moderator Otto Lagemaat - kregen bestuurs- en commissieleden de gelegenheid aandacht te vragen voor de specifieke vacatures die er in de diverse geledingen zijn. Want ondanks dat er momenteel zo'n 140 vrijwilligers actief zijn voor de vereniging, zijn er nog zeker zo'n dertig extra vrijwilligers nodig om de vereniging soepeler te laten draaien.

Hoewel de Vrijwilligersmarkt niet direct tot de invulling van de dertig vacatures heeft geleid, is het onderwerp binnen de vereniging op de agenda gekomen en zal het bestuur de komende tijd hiervoor aandacht blijven vragen. Zo zal op de website een overzicht van alle vacatures worden geplaatst en kunnen leden en niet-leden een belangstellingsformulier invullen. Ook zullen de diverse interviews binnenkort op de website en social media te zien zijn.

Tijdens de Vrijwilligersmarkt was 100% Voetbal aanwezig met een verkoophoek van verenigingstenues en sportkleding. Ook dat onderdeel van de markt mocht op de nodige belangstelling rekenen. Voor het bestuur is duidelijk dat met de eerste Vrijwilligersmarkt een goede start is gemaakt met de werving en verjonging van het verenigingskader. De markt zal zeer zeker een vervolg krijgen.

Zaterdag 1: DHV - Halsteren 0-2

De zaterdag 1 is aan een sterke reeks bezig en is dit kalenderjaar nog ongeslagen. Afgelopen zaterdag ging de ploeg op bezoek bij laagvlieger DHV in Zevenbergschen Hoek. Na een eerste helft waarin beide teams elkaar in evenwicht hielden en er niet gescoord werd, brak Twan van Mechelen na driekwart wedstrijd de ban door een afgemeten voorzet van Roy van Gils binnen te tikken. Vijf minuten voor tijd promoveerde Van Gils zelf een voorzet van Marco Vis tot een treffer en bepaalde daarmee de eindstand op 0-2. Een nuttige overwinning die door de resultaten bij de andere wedstrijden in de derde klasse B zorgde voor een flinke klim op de ranglijst. Halsteren bezet nu de vierde plaats en voert daarmee de middenmoot aan op gepaste afstand van de drie ploegen die onderling gaan uitmaken wie kampioen wordt. Zet Halsteren de reeks door, dan kan de derde periodetitel nog wel eens een mooi resultaat zijn van dit seizoen. De equipe van Remco van Haaren speelt dinsdag 26 februari in de achtste finale van de districtsbeker tegen eersteklasser Kloetinge. De eerstvolgende competitiewedstrijd is op zaterdag 9 maart om 14.30 uur in Sint Philipsland tegen NOAD'67, dat de elfde plek op de ranglijst bezet. De thuiswedstrijd werd gewonnen met 4-0.

Geen trainingen tijdens Vastenavend

De technische commissie heeft aangegeven dat de trainingen van de jeugdteams op maandag 4 en dinsdag 5 maart wegens de viering van Vastenavend niet doorgaan. Er zijn ook geen wedstrijden komend weekend.

Activiteitenagenda

Zaterdag 20 april 2019: Black & Yellow Party

Voor meer informatie: www.rksvhalsteren.nl, of contact opnemen met info@rksvhalsteren.nl.

De onderhoudsploeg en activiteitencommissie aan het woord.
Otto Lagemaat interviewt John Walthuis (l) en Jan van Elzakker.