Afbeelding

2019 kilometer lange wandeling voor goed doel

Algemeen

PONT-DE-VAUX - PUTTE - Aan wandelen zitten ontzettend veel voordelen verbonden, zo het houdt de hart- en bloedvaten gezond en zorgt het voor een vrolijk gevoel. Wanneer dit ook nog wordt ingezet voor een goed doel, kan het niet meer stuk. Hetty Seesing (60) gaat samen met Pascal en Vinur de ezel een wandeltocht van 2019 kilometer maken voor Stichting Thuis en Toekomst Sri Lanka.

Hoewel Hetty inmiddels in Frankrijk is neergestreken, zitten er vele warme herinneringen in Putte. "Wij woonden vlakbij Kasteel Het Ravenhof in het Moretusbus", vertelt ze, "één van mijn favoriete plekken." Mijn moeder woont nog steeds in Putte waardoor ik daar nog regelmatig kom en altijd even een wandeling maak in het bos."

Tijdens haar werk op een camping in Pont-de-Vaux (Mâcon, Frankrijk) ontmoette ze de Fransman Pascal (61). "Pascal is een natuurliefhebber, laat huis en haard achter en is van plan de komende jaren lopend door te brengen. Hij weet veel van eetbare planten, iets wat goed uitkomt voor de tocht die wij gaan maken."

Hiermee doelt Hetty op de sponsortocht die zij een Pascal gaan start op 1 april. "We vertrekken met zijn drieën, ik, Pascal en Vinur de ezel, voor een wandeltocht van 2019 kilometer met als doel geld in te zamelen om te investeren in zonnepanelen. Dankzij de opbrengst", legt Hetty uit, "krijgen kinderen in de vissersdorpen rondom Polonnaruwa in Sri Lanka de kans op een gelukkiger leven."

Het startpunt van de wandeltocht ligt in Spanje, waar Hetty's zus woont in Murcia. "Van daaruit lopen we de natuur en de stilte in, bergje op en bergje af, door weer en wind en slapen onder de sterrenhemel. Onze reind eindigt in La Ciotat aan de Middellandse Zee, vlakbij Marseille. Een heerlijk stadje waar ik een tijdje heb gewoond."

De reis van Hetty, Pascal en Vinur is te volgen via de Facebook Sun for Kids. "Wij hopen dat velen van u onze wandeltocht willen ondersteunen zodat wij het streefbedrag van €20.190,- halen en heel wat kinderen een zonnige toekomst kunnen bieden. Dit kan via Geef.nl (actie – sun). Wij zeggen alvast: hartelijk bedankt!"