Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Melissa van 't Wout in actie bij het schoonspringen.
Melissa van 't Wout in actie bij het schoonspringen.

Succesvolle schoonspringster

LEPELSTRAAT - Er zijn maar weinig sporten die zo tot de verbeelding spreken als het gracieuze schoonspringen. De watersport, waarbij de atleet zo mooi mogelijk vanaf een plank of platform in het water springt, krijgt minder aandacht dan deze eigenlijk zou verdienen. Melissa van 't Wout, 13 jaar, zet het schoonspringen met alle plezier in de kijker.

Afgelopen zomer is Melissa vanuit Zoetermeer naar Lepelstraat verhuisd met haar ouders, broer en zus. Als schoonspringster dingt ze mee naar de prijzen op de 1 meter, 3 meter en op de toren.

Brabants kampioen

Inmiddels beoefent de jonge atlete de sport al een tijdje, en dat doet ze niet onverdienstelijk. Vanaf dit jaar springt Melissa mee in de B-Categorie. Dit gaat momenteel zo goed, dat ze tot nu toe elke wedstrijd wel één of meer medailles heeft gewonnen, waarvan de meeste gouden medailles waren. In totaal heeft ze zeven maal goud, drie keer zilver en één keer brons weten te behalen.

Op zondag 27 januari is Melissa zelfs Brabants kampioen geworden door op de 1 meter tweemaal de tweede plaats en op de 3 meter tweemaal de eerste plaats te behalen. Met haar 13 jaar is ze dus kampioen van Brabant op de 3 meter schoonspringen!

Flink trainen

Deze prijzen komen uiteraard niet uit de lucht vallen. Melissa gaat naar Regionale Scholengemeenschap 't Rijks in Bergen op Zoom, die ontzettend goed meewerkt om ervoor te zorgen dat ze al haar trainingen kan bijhouden. 't Rijks is een topsporttalentschool die is aangesloten bij stichting LOOT (Landelijke Organisatie Onderwijs en Topsport) en mag van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap speciale faciliteiten aan leerlingen die talentvol zijn in sport bieden.

Doordat school zo goed meewerkt, is het voor Melissa mogelijk om trainingen te krijgen van Karel de Bruijn. Hiervoor gaat ze vijf keer per week naar het hofbad in Ypenburg, Den Haag. Ook thuis oefent Melissa gestaag door, door zogenoemd 'droog' te trainen. Dit doen schoonspringers door bijvoorbeeld een trampoline te gebruiken of door vanaf een duikplank in een bak gevuld met zachte kussens te springen.

Het einddoel

Melissa heeft haar doel al duidelijk voor ogen, namelijk schoonspringen op de Olympische Spelen waar ze Nederland mag vertegenwoordigen. Maar op dit moment is Melissa zich vooral voor aan het bereiden op de Nederlandse Jeugdkampioenschappen die plaatsvinden van vrijdag 7 juni tot en met zondag 9 juni waar ze, naast Brabants kampioen, ook graag de Nederlandse titel wil behalen.

Meer berichten