Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
De imkers hebben een belangrijk werk.
De imkers hebben een belangrijk werk.

'BIJ'praten met Jos Bastiaansen

HUIJBERGEN - Aan het begin van het nieuwe jaar organiseren de Huijbergse Partners in Cultuur altijd een gezellige én informatieve bijeenkomst voor heel Huijbergen. Na de boeiende lezing in 2018 van Ad van Gool met verhalen over zijn én ons hart, neemt dit jaar ervaren imker Jos Bastiaansen de honneurs waar.

In het voormalige gemeentehuis van Huijbergen zal Jos op dinsdagavond 12 februari eenieder bijpraten over de honingbij, een diertje waarvan het belang niet onderschat mag worden. Honingbijen spelen namelijk een essentiële rol bij de bestuiving van bloemen, want zij zijn de belangrijkste bestuiver die wij kennen.

Jos zal vertellen over het boeiende sociale leven van de honingbij, de onderlinge samenwerking in de bijenkorf en de samenstelling van het volk. Uiteraard is er de mogelijkheid om de imker vragen te stellen en een potje honing, 'rechtstreeks van de imker', te kopen.

De avond wordt georganiseerd door de Huijbergse Partners in Cultuur, het samenwerkingsverband tussen de VVH, KBO, Heemkundekring De Wilhelmiet, de Huijbergse Bibliotheek en het Wilhelmietenmuseum. Vanaf 19.30 uur is iedereen welkom in het voormalige gemeentehuis aan het Canadaplein 1 in Huijbergen. Inclusief de pauze duurt de avond tot ongeveer 22.00 uur. Inkom is gratis en de organiserende verenigingen bieden een kopje koffie of thee aan.

Meer berichten