Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

Innovatief onderwijs op Steenspil

HALSTEREN - REGIO - Op vrijdag 8 februari 2019 van 19:00 tot 21:00 uur en zaterdag 9 februari 2019 van 10:00 tot 13:00 uur vindt de Open Dag plaats van vmbo Steenspil. Leerlingen, ouders en andere belangstellenden kunnen dan sfeer proeven en kennismaken met de school. De bezoekers ontdekken dan het innovatieve onderwijskarakter van de school.

Steenspil is dit schooljaar gestart met 12 nieuwe richtingen die leerlingen kunnen kiezen vanaf leerjaar 3, de leerroutes. Deze zijn samen met het bedrijfsleven en het mbo vormgegeven. Bij alle leerroutes werken de leerlingen in projecten samen met een echte opdrachtgever uit het bedrijfsleven, overheid of onderwijs- en zorginstellingen, waarbij zij in groepsverband een product ontwikkelen of een opdracht uitvoeren. Dit stimuleert niet alleen hun eigen vaardigheden zoals samenwerken en creatief denkvermogen, maar levert ook een directe bijdrage aan de samenleving. Steenspil timmert hard aan de weg om nog meer soortgelijke samenwerkingen met organisaties uit de regio aan te gaan.

Alles in huis
De school uit Halsteren is de enige vmbo-school in de wijde omgeving die alle sectoren aanbiedt: Techniek, Groen, Zorg & Welzijn en Economie. Daarnaast heeft het ook alle leerwegen huis.

Open Dag
Tijdens de Open Dag maken de bezoekers kennis met het innovatieve onderwijs wat Steenspil aanbiedt. De school laat leerlingen onder andere kennismaken met Virtual Reality en Augmented Reality. Maak het mee op vrijdag 8 februari van 19.00 – 21.00 uur of zaterdag 9 februari van 10.00 tot 13.00 uur!

Geïnteresseerde ouders en leerlingen kunnen samen een VIP-rondleiding aanvragen via de website: www.steenspil.nl/vip-rondleiding.

Meer berichten