Halsternaar Pieter de Wit schreef een roman die constant blijft verrassen.
Halsternaar Pieter de Wit schreef een roman die constant blijft verrassen.

Nieuwe roman van Halsternaar Pieter de Wit

Algemeen

HALSTEREN - Het jaar 2019 is voor schrijver Pieter de Wit wel erg goed begonnen. Op 4 januari is zijn nieuwe boek 'De droom voorbij - Een crimineel dilemma' verschenen.

'De droom voorbij - Een crimineel dilemma' vertelt het verhaal van Sofie. Sofie ontdekt dat haar ouders vroeger deel uit hebben gemaakt van de RAF, wat haar enorm choqueert. Niet lang daarna maakt zij zelf deel uit van een georganiseerde bankoverval. Een rampzalig toeval bepaalt dat de buit als sneeuw voor de zon verdwijnt. Dit resulteert in een ware obsessie en zoektocht naar het geld.

Kort daarna wordt Sofies streekgenote, Dafne Tosca, totaal verrast met een grote som geld. Maar kan Dafne hiermee haar vurige wens en haar toekomst veilig stellen? Een maniakale jacht van de speurders drijft haar tot wanhoop. Kan Dafne weerstand bieden aan de politie, de cel en de machtsinvloed van de maffia? Zal ze onder de druk bezwijken, of weet ze zich te herpakken en vervult ze uiteindelijk haar dromen?

Over de auteur

Pieter de Wit heeft in zijn leven altijd een band gehad met taal. Een haast logisch gevolg hiervan was de roman 'Gedreven leiders', wat Pieter heeft geschreven en in 2017 is uitgebracht. In dat boek wordt het wel en wee van de ondernemingen beschreven waaraan hij decennialang verbonden was.

Door zijn enthousiasme tijdens het schrijven van 'Gedreven leiders', ontstond het raamwerk voor een tweede boek. Toen daaropvolgend de arrestatie van een maffialid plaatsvond en er een kluisjesroof werd gepleegd, werd Pieter verder geïnspireerd om in dit genre een manuscript te maken. 'De droom voorbij' is in een recordtijd geschreven, maar dit is niet terug te zien in het bijzonder gedetailleerde en gedegen verhaal dat is uitgebracht.

'De droom voorbij - Een crimineel dilemma' wordt uitgegeven door uitgeverij Boekscout. Het boek, wat bijna 300 pagina's telt, is voor €21,50 te koop bij boekhandel Vermeulen in Halsteren en via de webshop van Boekscout: www.boekscout.nl.

De droom voorbij - Een crimineel dilemma is verkrijgbaar via www.boekscout.nl en bij boekhandel Vermeulen.