Esther van den Berg wint een wedstrijd over 10 Engelse Mijl bij de ultralopen in Steenbergen.
Esther van den Berg wint een wedstrijd over 10 Engelse Mijl bij de ultralopen in Steenbergen.

Start hardloopcursus met coach in Hoogerheide

Algemeen

HOOGERHEIDE - "Iedereen kan leren hardlopen" is het motto van hardloopcoach Esther van den Berg. Haar eigen hardloopcarrière begon op 42-jarige leeftijd, ze kreeg de smaak te pakken en heeft inmiddels diverse marathons in binnen- en buitenland gelopen. Na het behalen van haar trainerscertificaat bij de Atletiekunie heeft ze de afgelopen jaren diverse trainingsgroepen bij AV Spado in Bergen op Zoom begeleid. Op woensdag 6 februari start Esther van den Berg een hardloopcursus in Hoogerheide.

Van den Berg vertelt: "In mijn omgeving hoor ik vaker mensen zeggen graag te willen hardlopen, maar dat ze niet weten hoe te beginnen. Als je zelf gaat trainen, is de kans groot dat je het niet goed aanpakt, wat kan leiden tot blessures, ook is het in je eentje lastig om de motivatie vast te houden.Vandaar dat ik een beginnerscursus hardlopen start in de gemeente Woensdrecht. Iedereen is van harte welkom! Tijdens deze hardloopcursus leer je op een ontspannen, verantwoorde manier hardlopen. De cursus duurt 15 weken en in week 16 ben je klaar voor de 5 km eindloop. Elke groepsles duurt anderhalf uur, waarin we naast hardlopen ruimschoots aandacht geven aan de warming-up, looptechniek, ademhalingsoefeningen, core-training en de cooling down. Tijdens de lessen zijn er voldoende mogelijkheden om met elkaar te praten, en ervaringen uit te wisselen. Door de samenwerking met een plaatselijke fysiotherapeut is er altijd ondersteuning bij lichamelijke ongemakken." De cursus start op woensdagavond 6 februari om 19.00 uur. Vertrekpunt is het Ouwe Raedthuysplein in Hoogerheide. De eigen bijdrage is 50 euro (te voldoen bij inschrijving). Een veiligheidshesje, kortingsbon Runnersworld Bergen op Zoom, goodie-bag, een certificaat en 15 trainingen van 1,5 uur zijn inbegrepen.

Informatiebijeenkomst bij BWI

Op woensdagavond 30 januari is er een informatie-bijeenkomst over deze cursus bij het BWI aan de Kromstraat in Hoogerheide. Aanvang is 19.00 uur. Deze bijeenkomst duurt ongeveer 1 uur. Voor meer informatie of inschrijven kun je een mail sturen naar learn2runwoensdrecht@gmail.com, een bericht sturen via Facebook "Learn2Run Woensdrecht " of tijdens de informatiebijeenkomst op 30 januari aanstaande. De gemeente Woensdrecht werkt graag mee aan dit sportinitiatief en nodigt minder draagkrachtigen en statushouders uit om via het BWI sportfonds aan deze cursus deel te nemen. Informatie hierover kunt u opvragen bij voorzieningenteam@bwiwoensdrecht.nl of bij n.jansen@bwiwoensdrecht.nl