Natuurvlees van eigen veestapel | halsterse-zuidwestkrant – Het nieuws uit Halsteren en de Zuidwesthoek
Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
De kleine Noud, zoon van Malu, groeide op in de boerderijwinkel van Hugo.
De kleine Noud, zoon van Malu, groeide op in de boerderijwinkel van Hugo.

Natuurvlees van eigen veestapel

BERGEN OP ZOOM - Aan de Fianestraat rijst de boerderijwinkel van Hugo Bogers op. Hier verkopen hij en zijn schoondochter Malu producten vers van het land, vers uit eigen stal en vers uit hun eigen boerderijwinkel. "Inmiddels kunnen we onze klanten in de volledige maaltijd voorzien", zegt Malu.


Sinds twee jaar runt Malu de winkel die naast de stallen staat op de boerderij. Het is een echt familiebedrijf, waarbij de klanten zelfs haar jongste zoon Noud hebben zien opgroeien en ook oudste zoon Bram geen onbekende is. Ze verkoopt onder andere seizoensgroenten en -fruit, aardappelen en eieren, maar ook rundvlees van de eigen veestapel. "Dit is iets unieks van onszelf en dat is heel mooi", zegt Malu. "Het is kwaliteitsvlees en een écht Nederlands product."

"Onze runderen zijn in Nederland geboren, ze zijn in Nederland opgegroeid en in Nederland geslacht - dat noemen we drie keer N-vlees", vult Hugo aan. Hugo kiest zelf de dieren uit die hij hoog genoeg in kwaliteit acht voor verkoop in de winkel. Tot die tijd lopen de runderen vrij rond in de regionale natuurgebieden in de Augustapolder en het Markiezaatsgebied. Het zijn dus niet alleen Nederlandse runderen, maar runderen van de Brabantse Wal. "Wanneer ik een koe ga uitzoeken, zoek ik wel echt de beste uit voor in de winkel. Wij hebben echte vleesdieren en dat proef je: het is zo mals als boter", verklaart Hugo trots.

Naast het rundvlees is het familiebedrijf gespecialiseerd in onder andere asperges en aardappels. Wanneer het seizoen begint, kunnen de liefhebbers weer terecht voor geschilde en ongeschilde asperges. Van de aardappelen zijn vier soorten beschikbaar. Bintjes en Challenger aardappelen zijn van eigen teelt, maar op veler verzoek zijn er ook Agria's en Frieslanders beschikbaar.

Boerderijwinkel Hugo Bogers is gevestigd aan de Fianestraat 2b in Bergen op Zoom. Er is genoeg parkeergelegenheid op het terrein. De winkel is dinsdag t/m vrijdag geopend tussen 10.00 en 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 en 16.00 uur. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Malu op telefoonnummer (06) 42501070.

Meer berichten