Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Afvaleilanden zorgen ervoor dat bezoekers van het NK hun afval zullen scheiden.
Afvaleilanden zorgen ervoor dat bezoekers van het NK hun afval zullen scheiden.

Saver maakt NK afvalvrij

HUIJBERGEN - Op evenementen komt erg veel afval vrij, onder andere plastic, etensresten en papier. Vaak gooien bezoekers dit afval achteloos op de grond en dat is zonde! Afval kan namelijk een belangrijke grondstof zijn voor nieuwe producten.

De organisatie van het NK Veldrijden in Huijbergen gaat daarom haar bezoekers aansporen om het wielerevenement 'afvalvrij' te maken. Afvalinzamelaar- en verwerker Saver is partner van dit project en gaat meehelpen om deze ambitie van het Wielercomité te vervullen. Saver voert momenteel zelf ook een campagne om het scheiden van afval te bevorderen door consumenten te laten zien wat er van deze grondstoffen gemaakt kan worden. Het leveren van deze bijdrage past volledig in het duurzaamheidsbeleid van Saver, waarbij door hergebruik van de grondstoffen er meer waarde wordt gegeven aan afval.

Eén van de belangrijkste voorwaarden om een duurzaam, afvalvrij evenement te kunnen zijn, is het beheersen van de afvalstromen. Saver levert verschillende afvalcontainers aan het NK Veldrijden om drie verschillende afvalstromen gescheiden in te zamelen: papier, plastic en groente-, fruit- en tuinafval. Hergebruik wordt dan mogelijk gemaakt, waardoor het afval verandert in belangrijke grondstoffen: afvalvrij dus.

Gedurende het NK zal het publiek actief worden opgeroepen om het afval te scheiden en in de juiste bakken te deponeren. Dit gebeurt via de diverse afvaleilanden die Saver verspreid over het evenemententerrein plaatst.

Meer berichten