Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Rondemissen Anne, Valerie en Eva, met minimissen Nore, Amber en Jinthe.
Rondemissen Anne, Valerie en Eva, met minimissen Nore, Amber en Jinthe.

Geen zenuwen voor de rondemissen van het NK

HUIJBERGEN – Bij het NK Veldrijden in Huijbergen is alles tot in de puntjes geregeld. De rondemissen vormen het laatste – en het mooiste – puntje op de spreekwoordelijke laatste i. Drie minimissen en drie 'grote' missen staan klaar om de winnende renners hun prijzen te overhandigen, en de kampioen te kussen. Zenuwachtig? Dat zijn ze nóg niet…

De twintigjarige Anne Maas, haar even oude vriendin Valerie Overbeeke en voormalig Miss Kleine Tour Eva Heshof (16) krijgen tijdens het NK Veldrijden assistentie. Zij krijgen hulp van heuse mini-missen, namelijk Jinthe Trio (8), Amber Broier (9) en Nore Dekkers (10). De mini-missen geven de medailles aan die de grote dames, inclusief bloemen en kussen, aan de grote kampioenen van het veldrijden overhandigen. Jinthe vindt dat allemaal wel prima: "Ik ga echt niemand kussen! Ieuw!"

Maar wie gaat er winnen?

Nore en Amber oefenen ondertussen met 'mooi lopen', iets wat volgens hen een belangrijke taak is van een minimiss. Valerie, Eva en Anne bewonderen ondertussen hun jurk, die speciaal op maat gemaakt werd door Henri's Ladies & Gents, sponsor van het NK Veldrijden. "Het is een mooie jurk geworden, heel meisjesachtig en fris", vinden de missen. Valerie, Eva en Anne zijn er van overtuigd dat maar één renner kans maakt op hun kussen: "Mathieu van der Poel", klinkt het in koor. "Is dat de nummer 1?", vraagt Amber, "die is zóóó knap!"

Op de Ossendrechtse Jinthe en de Steenbergse Eva na zijn alle rondemissen van het NK Veldrijden Huijbergenaren in hart en nieren. Valerie en Anne kennen het parcours als hun broekzak: "We hebben er vroeger nog samen op gespeeld!", zegt Anne, "toen heb ik wel eens geprobeerd om te Tiestenduin op te fietsen. Niet te doen! Wij hebben het straks misschien wat frisjes in onze jurkjes, maar de renners hebben het zwaarder!"

Meer berichten