Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Foto: Robbert Kok

Ben van der Heiden naar zichtlocatie

HALSTEREN – Ook na je 40e verjaardag blijf je je ontwikkelen en verbeteren. Ben van der Heiden zien, zorg en horen is daarvan een prachtig voorbeeld. In 2019 verhuist de opticien naar het voormalige pand van de Marskramer, letterlijk en figuurlijk een zichtlocatie.

In de ruim 40 jaar dat Ben van der Heiden bestaat groeide het bedrijf uit van een "dorpsoptiek" tot een specialist in horen, zien en zorg. De huidige eigenaar Gerrit Atres begon in 1988 als opticien bij Ben van der Heiden en verhuisde al snel van de Vogelenzang naar de Dorpsstraat 128. In 1994 startte Gerrit een tweede vestiging in Tholen, die hij in 1999 overnam van Van der Heiden. In 2007 werd hij ook eigenaar van de vestiging in Halsteren. Gerrit is een vooruitstrevend ondernemer die altijd zoekt naar manieren om zijn bedrijf te versterken en te verbeteren. De mode op de voet volgen, klaarstaan met het beste advies en problemen snel en vakkundig oplossen; het zijn allemaal kunsten die Ben van der Heiden beheerst.

"Al enkele jaren dacht ik voorzichtig na over een nieuwe locatie", vertelt Gerrit, "meer ruimte voor oogonderzoeken en een uitgebreid audiciengedeelte zoals we dat ook in Tholen hebben zouden we in Halsteren goed kunnen gebruiken." Maar zo'n nieuwe locatie vind je niet zomaar, die moet voldoen aan allerlei eisen. Eén eis is veruit de belangrijkste: "Welke ruimte het ook zou worden, het moest in de Dorpsstraat zijn. Een andere locatie in Halsteren is voor ons ondenkbaar. De Dorpsstraat is het hart van Halsteren, daar zitten we al jaren en daar willen we blijven", zegt Gerrit, "ik heb al verschillende locaties in de Dorpsstraat bekeken, maar toen ik wist dat het pand van Marskramer vrijkwam wist ik dat dat de ideale plek was. De ruimte is prachtig, bijna twee keer zo groot als ons huidige pand, en de ligging is geweldig, nóg meer in het hart van Halsteren. Het wordt een flinke klus, maar ook een mooie uitdaging. Onze klanten merken niks van de overgang, tot de verhuizing blijft onze winkel op nummer 128 gewoon open!"

Het oude Marskramerpand wordt de komende maanden omgevormd tot de nieuwe zichtlocatie van Ben van der Heiden. Gerrit vertelt over de grootse plannen die hij heeft. "Ik heb een rondje langs collega-ondernemers in Nederland gemaakt om inspiratie op te doen. Mijn wens is om een winkel neer te zetten die vernieuwend en revolutionair is en waar onze klanten zich prettig en welkom voelen. Ik wil een winkel die open en transparant is en waar ook onze audiciens alle ruimte hebben om de beste hoorzorg naar het hart van Halsteren te brengen. We hebben een hoop werk te doen, maar het wordt prachtig, dat beloof ik alvast!"

Begin januari krijgt Gerrit de sleutel van het nieuwe pand. Rond maart hoopt hij serieus aan de slag te kunnen met de verbouwings- en renovatiewerkzaamheden. Omdat Ben van der Heiden al meer dan 40 jaar dicht bij zijn klanten staat, belooft Gerrit Halsteren op de hoogte te houden van de vorderingen. Hij weet het zeker: "De komende maanden hebben we heel veel moois te vertellen."

Meer berichten