Afbeelding

Watersnoodmuseum staat bol van de activiteiten

Algemeen

HALSTEREN - OUWERKERK - Tijdens de kerstvakantie zijn er volop activiteiten in het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk. Voor jong en oud zijn er lezingen, workshops, familierondleidingen en voorstellingen.

Alle activiteiten zijn gratis bij een (betaald) bezoek aan het Watersnoodmuseum. Vrijwilligers verwelkomen belangstellenden graag tijdens deze vakantieperiode in het Watersnoodmuseum. Ook op tweede kerstdag en de maandagen in de kerstvakantie is het museum geopend; op Nieuwjaarsdag niet.
Op donderdag 27 december, woensdag 2 januari en vrijdag 4 januari zijn er tweemaal daags, om 11.30 uur en om 14.00 uur, toneelvoorstellingen in het Watersnoodmuseum. Tijdens de voorstelling Stormkracht wordt de nacht van 31 januari 1953 weer tot leven gebracht.
In de hele kerstvakantie zijn er elke maandag, donderdag en vrijdag familierondleidingen voor het hele gezin. Een gids neemt u mee langs de hoogtepunten van het museum. De rondleidingen starten tweemaal daags om 11.00 uur en 13.00 uur en duren ongeveer 1,5 uur. Reserveren is niet nodig.
Op donderdag 3 januari om 11.00 uur presenteert Janny Lock het nieuwe boek van de uitgavenreeks van het Watersnoodmuseum: Huizen van hout; Woningen geschonken na de watersnoodramp. Na afloop van de boekpresentatie is er mogelijkheid tot signeren van het boek.
Kinderen kunnen op donderdag 3 januari tussen 11.30 uur en 16.00 uur aan de slag met eigen kunstwerkjes. Er zijn doorlopend inloopworkshops onder leiding van een kunstenares. De kinderen gaan aan de slag met het thema water. Reserveren is niet nodig.

Spullen

Het museum heeft een zoekactie op touw gezet naar objecten uit de jaren '50, al dan niet gerelateerd aan de watersnoodramp van 1953. Heeft u een vraag of wilt u weten om welke spullen het gaat? Kijk dan op: www.watersnoodmuseum.nl, neem contact op via: registratie@watersnoodmuseum.nl of bel naar (0111) 644382.