Uitreiking van het verkeersveiligheidskeurmerk Groen Licht! door wethouder Patrick van der Velden aan Zo Kinderopvang.
Uitreiking van het verkeersveiligheidskeurmerk Groen Licht! door wethouder Patrick van der Velden aan Zo Kinderopvang.

Groen Licht Label op twee locaties kinderopvang

Algemeen

HALSTEREN - Aan vestigingen Op de Schans en Klovenier van Zo Kinderopvang in Halsteren is maandagmiddag 17 december het zogeheten Groen Licht Label officieel uitgereikt in het oude stadhuis van gemeente Bergen op Zoom.

Als portefeuillehouder 'Verkeersveiligheid' overhandigde wethouder Patrick van der Velden het Groen Licht certificaat aan vestigingsmanager Sabrina Rausch en pedagogisch medewerkers van Zo Kinderopvang. Het Keurmerk Groen Licht! staat voor Verkeersveiligheid in de kinderopvang. Zodra een ouder met zijn/haar kind de deur uitgaat, nemen zij deel aan het verkeer. Of het nu in de wandelwagen, op de fiets of in de auto is, vanaf het moment dat ouder en kind buiten zijn, zijn ze automatisch ook verkeersdeelnemer. Daarmee is niet gezegd dat iedere volwassene die met kinderen op pad gaat deze situatie ook gebruikt om kinderen op te voeden tot veilige verkeersdeelnemers. Juist op jonge leeftijd zijn kinderen erg gevoelig voor het inslijpen van routines en ook op jonge leeftijd nemen zij al veel waar van wat in hun omgeving gebeurt.

Peuterspeelzalen en kinderdagverblijven vangen kinderen niet alleen op, maar vervullen ook een belangrijke taak in het bewust maken van ouders van hun rol in de verkeersopvoeding van de kinderen en hun verantwoordelijkheid voor de verkeersveiligheid.

"Kindcentra die op meerdere manieren kunnen laten zien dat zij de verkeersveiligheid van kinderen bevorderen en de betrokkenheid van de ouders en andere opvoeders daarbij vergroten, kunnen in aanmerking komen voor een verkeersveiligheidscertificaat. Zij moeten dan voldoen aan de aspecten: Algemeen/Beleid, verkeerseducatie binnen en buiten, een verkeersveilige omgeving en communicatie met de ouders", legde onderwijsadviseur/orthopedagoog Ellen Speekenbrink van Edux uit.