Een team in actie op één van de obstakels bij de Rovers Run.
Een team in actie op één van de obstakels bij de Rovers Run.

Rovers Run wordt sensationeler

Algemeen

HALSTEREN - REGIO - De inschrijvingen voor een nog meer sensationele Rovers Run zijn inmiddels geopend. Inmiddels staat alweer de vierde editie op de planning en het belooft wederom een uitdagend parcours te worden met veel hindernissen.

De Rovers Run is een evenement dat sport, natuur en historie met elkaar verbindt. Het beleg van Fort de Roovere door de Fransen in 1747 herhaalt zich op zaterdag 22 juni 2019. De deelnemers zullen als Franse veroveraars de verdedigingswerken van de Bergenaren (de organisatie) trotseren. Ze moeten water, modder, hindernissen (denk aan monkeybars, klimmuren, tijgerbanen) en nog veel meer trotseren. De route leidt ze langs de mooiste stukken van de Brabantse Wal met bijvoorbeeld het mulle zand van de Bergse Heide en diverse wateren rond het fort als extra hindernissen.

Er zijn verschillende afstanden om voor eenieder een passende uitdaging te creëren. Voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar en families is er een Family Run van 3 kilometer. Voor deelnemers vanaf 12 jaar is er een parcours van 7 of 14 kilometer, waarbij er twee wedstrijdvakken zijn. De getrainde sporter boven de 18 jaar kan de uitdaging aangaan op 21 of zelfs 42 kilometer. Op dit laatste parcours zitten meer dan 200 obstakels!

Ook de vele enthousiaste toeschouwers kunnen hun hart ophalen. Het kampement wordt de gehele dag en avond opgeluisterd met muziek en bij Herberg De Dorstige Draver is een hapje en een drankje te halen. Tickets voor de Rovers Run zijn te verkrijgen via de website: www.roversrun.nl. Het belooft een ware veldslag te worden.