Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Robin Schipperijn (WVV'67)
Robin Schipperijn (WVV'67)

Drie leiders in Super 5

HOOGERHEIDE – De rangen en de standen bleven even uit. De Super 5 was enkele maanden onder constructie. Eindelijk kon er voor de 117 deelnemers de tussenbalans worden opgemaakt. Evenals in elf voorgaande edities speelt naast kennis van zaken ook een klein beetje geluk parten. Sommige selecties ontberen al langere tijd één of meer van haar sterkhouders.

Zo kwamen onder andere vaste waarden als Joey van Hooijdonk (METO) als teamgenoot Ruben Doggen door zwaar blessureleed weinig in actie. Bij Vivoo werd de jonge goalie Joram Adriaanse als opvolger van Robert Samek geposteerd en speelden zowel Jan als ook Jeroen van Gastel mondjesmaat. In Ossendrecht verdween Michael Vermaas met een blessure uit het zicht terwijl bij Grenswachters wegens studieverblijf in het buitenland Thom van Dongen nog geen minuut speelde. Wel terug van heel lang weggeweest Toby de Bruijn (Grenswachters), Rick Luijkx (Vivoo), Bjorn Verbrugge (voorheen METO, nu WVV'67) en Marijn Corré (ODIO)!

Vanaf speelronde één wisselden de lijstaanvoerders zich in hoog tempo af. Met name zij met Roy Belde van Grenswachters (37x verkozen) rekenden zich, vanwege diens zes goals, in vroegtijdig stadium rijk. Deelnemers met METO-aan Gijs Verresen (66x) in de opstelling kozen voor zekerheid en punten op basis van zijn persoonlijke productie. Runner-up in het klassement is de 47 maal geselecteerde Robin Schipperijn van WVV'67. De middenvelder lijkt met vijf treffers zijn draai weer te hebben gevonden.

Kwartet

In september/oktober soleerde Nico Overbeeke naar een periodekampioenschap en een Klavertientje als beloning! Voor de titel over de maanden november/december is nog een kwartet in de race: André van Linden, Corné Grinwis, William Coenders en Erwin van den Heuvel. Meer nieuws in januari!

Klassement

Voor een optimale score had men het vertrouwen moeten stellen in Brian Verbrugge (WVV'67), Albert van der Kooij (ODIO), Roy Belde (Grenswachters), Jens Hermans (METO) en Dimitri Ceuppens (Vivoo). Coach Peter Deelen (METO). Tezamen goed 211 punten.

Algemeen klassement: Giacomo Terrana (205), Jesper van Linden (205), Henk Rooijmans (205), John Somers (203), Sander de Nijs (200), Ronald Broos (198), Nico Overbeeke (197), Quirijn Schevenhoven (194), Maarten Elst (195), Nico Hoogerwerf (192) en Gite van Elzakker (192).

Meer berichten