Op de wensboom worden verschillende wensen geschreven om iemand een steuntje in de rug te geven.
Op de wensboom worden verschillende wensen geschreven om iemand een steuntje in de rug te geven.

Weer Wensboom Lions Club in de hal van het gemeentehuis

Algemeen

ZUIDWESTHOEK - De Wensboom van de Lions Club Woensdrecht Zuidkwartier is vanaf maandag 17 december weer in gebruik. Afgelopen vrijdag is alles weer in orde gebracht in de hal van het gemeentehuis in de Kerstboom van de gemeente. De Lions Club Woensdrecht Zuidkwartier is de gemeente Woensdrecht zeer erkentelijk om op deze manier samen de kerstgedachte naar buiten te kunnen brengen.

In de Kerstboom van de gemeente kunnen weer kerstklokken met wensen worden opgehangen. De persoonlijke gegevens worden met de wensdetails op een apart formulier in de naast de boom staande containerbus gestopt zodat de privacy is gegarandeerd. De wensboom staat er tot en met woensdag 2 januari 2019. De week erna gaat de Lions Wensboom commissie alle wensen bekijken en beoordelen.

Vorig jaar waren er maar liefst 34 wensen waarvan er 14 zijn gehonoreerd. Het gaat vooral om dagjes uit voor mensen die dat eens nodig hebben, een bos bloemen of een etentje voor een vrijwilliger of groep vrijwilligers die dit verdient. Voor de Lions moet de wens natuurlijk wel uitvoerbaar zijn. De wensen moeten vooral gericht zijn op inwoners van gemeente Woensdrecht die op een of ander manier een steuntje in de rug kunnen gebruiken of dat verdiend hebben, bijvoorbeeld een moeder, vader, een vriendin die het nodig heeft of kennis die veel heeft geholpen.

Sponsoring van Kees Palinckx van Non Plus Ultra zal zeker een bijdrage leveren aan welverdiende wensen. Daarnaast is met de actieverkoop van ruim 1100 chocoladeletters ook nog eens geld ingezameld om wensen te kunnen vervullen. Lions Club Woensdrecht Zuidkwartier hoopt eind januari de eerste wensen te gaan vervullen. Alle indieners krijgen sowieso bericht, ook wanneer hun wens niet wordt vervuld.