15 jaar Dobbelsteen, dat vier je met 15 leuke dingen!
15 jaar Dobbelsteen, dat vier je met 15 leuke dingen! Foto: Dennis van Loenhout-www.devl.nlA

15-jarige Dobbelsteen doet 15 leuke dingen

Algemeen

HOOGERHEIDE – OBS De Dobbelsteen bestaat dit jaar 15 jaar. En hoewel de bescheiden basisschool daar niet té groots bij wil stilstaan, is het toch een mijlpaal om trots op te zijn. Daarom doen de Dobbelsteen-leerlingen dit jaar 15 keer iets leuks, om weer even herinnerd te worden aan de prestatie van hun school. De Dobbelsteen is kerngezond en kijkt nu al vooruit naar zijn zilveren jubileum.

Een school die vijftien jaar bestaat en daarom 15 keer iets leuks doet mijn zijn leerlingen. Het is een prachtig initiatief, maar schooldirecteur Hanneke Meulblok wil het er liever niet teveel over hebben. "Waarom niet? Omdat het allemaal een verrassing moet blijven natuurlijk!", zegt ze.

Proosten met kinderchampagne

De leerlingen van De Dobbelsteen kregen allemaal een etui met daarop '15 jaar Dobbelsteen' om het jubileum van hun school te markeren, en in september is er op de school geproost met kinderchampagne. Een maand later, in oktober, genoten de leerlingen van een spelletjesuur. Ook Sinterklaas was het jubileum niet vergeten. "Maar", zegt Meulblok, "er komt nog meer."

Start van de Dobbelsteen

In 2003 begon De Dobbelsteen aan de Kromstraat, in het gebouw waar tegenwoordig de BWI gehuisvest is, met een groep van 35 leerlingen als eerste openbare school in gemeente Woensdrecht. En met dat openbaar onderwijs onderscheidt De Dobbelsteen zich nog steeds. "Openbaar onderwijs betekent dat wij openstaan voor iedereen, ongeacht achtergrond of overtuiging. Wij staan stil bij alle feesten, niet direct vanuit geloofsopvoeding maar vanuit cultureel perspectief. In onze school vind je een goede afspiegeling van de plaatselijke samenleving."

Verhuizing naar Philomenahof

In 2009 verhuisde De Dobbelsteen naar de Philomenahof, waar inmiddels 224 leerlingen nu elke dag genieten van een veilige omgeving met een pedagogisch klimaat dat ervoor zorgt dat ze het beste uit zichzelf kunnen halen. Waar mogelijk zorgt het team van De Dobbelsteen ook voor passend onderwijs voor kinderen met spraak- en taalproblematiek of kinderen die van de Mytylschool komen.

Ambassadeurs

Intussen melden zich regelmatig oud-leerlingen die stage willen lopen op De Dobbelsteen. "We hebben zelfs al kinderen van oud-leerlingen op school", zegt Hanneke Meulblok trots, "we zijn een gezonde school, en de ouders van onze leerlingen zijn onze beste ambassadeurs. We blijven ons altijd ontwikkelen, en streven naar het best mogelijke onderwijs. Dat 25-jarig jubileum halen we makkelijk. En de 50 jaar ook!"

Op haar kantoor bewaart directeur Hanneke Meulblok een foto van de allereerste Dobbelsteen-groep.