Dennis van Loon als vice-topscorer in 2008-2009.
Dennis van Loon als vice-topscorer in 2008-2009.

Succesvolle rentree voor Dennis van Loon

Algemeen

WOENSDRECHT - Dennis van Loon (31) besloot twee seizoenen terug om zijn verblijf bij WVV'67 1 na ruim 250 duels een halt toe te roepen. Opspelende hamstringblessures speelden hem te veel parten. Het was goed geweest voor de voetballer en vice-topscorer van het jaar 2008-2009.

Dennis van Loon: "Om te kunnen presteren moet je honderd procent in orde zijn. Dit was ik niet en ik besloot in een lager elftal te gaan spelen. Al snel merkte ik dat ik daar toch nog iets te fanatiek voor was. Om in conditie te blijven ging ik hardlopen en liep ik zelfs een halve marathon. Ondertussen bleef het echter wel kriebelen en toch zeker toen ik op het eind van vorig seizoen een paar keer kwam invallen in het eerste vanwege persoonlijke problemen."

Dry-needling

Het bloed ging waar het eigenlijk niet meer gaan kon. Ook de nieuwe trainer Gerard Lazarom hengelde opnieuw naar diens diensten. Dennis vertelt: "Ik stond in dubio. De trainer wilde na het wegvallen van jongens als Jaspers, Knoops en Van den Heuvel toch wat routine in het elftal. Ook het team zelf stond niet afwijzend tegenover een rentree. Vanwege ploegendiensten zou ik misschien maar eenmaal in de twee weken kunnen trainen. Ik besloot het erop te wagen, deed in de voorbereiding mee en raakte in de beker echter weer geblesseerd aan mijn hamstring. Over en uit was de gedachte. Trainer Lazarom adviseerde me om 'dry-needling' als redmiddel in te zetten. Sindsdien heb ik me diverse keren laten behandelen en het helpt! Ik voel me weer goed en ben blessurevrij."

Inmiddels tekende Dennis van Loon voor een reeks van vier duels centraal in de Woensdrechtse verdediging. Van veel scorende linkshalf naar libero? "Door de jaren heen ben ik steeds verder vanachter gaan spelen. Onder Peter Deelen linksback en nu samen met Matt Luijkx in het hart van de verdediging. En het gaat goed, ik ben blij om terug te zijn."

Effect

Met de wederopstanding van Dennis van Loon peurde WVV'67 tien punten. Is er sprak van een 'Van Loon effect'? "Ik probeer vanuit m'n ervaring van achteruit wat te sturen. Alle credits aan de trainer die toch meer en meer de jonge groep naar zijn hand zet en beter laat spelen. Vooral het naleven van afspraken is belangrijk en verder, als het voetballen even niet loopt, kun je met 110% inzet ook nog veel bereiken", besluit Dennis van Loon.