Michel Michielsen in actie tijdens Grenswachters-ODIO (2010-2011).
Michel Michielsen in actie tijdens Grenswachters-ODIO (2010-2011).

Routiniers terug aan het front

Algemeen

OSSENDRECHT/WOENSDRECHT – Volledig tegen de maatschappelijke tendens in gaan voetballers vandaag de dag wél eerder met pensioen. Lange indrukwekkende carrières zijn niet meer van deze tijd. Enkele jaren op hoog niveau vormen de opmaat naar een lager elftal, alternatieve vormen van vrijetijdbesteding of familieleven.

Binnen de vijf Woensdrechtse verenigingen (Grenswachers, Vivoo, ODIO, WVV'67 en METO) zijn dit seizoen de veertigers in de selectie uit den boze. De dertigers zijn binnen de selecties op één hand te tellen.
Grenswachters is hofleverancier met Marc Leenaerts (39) en Nicky Verboven (37). Bij METO speelde routinier Joey van Hooydonk (31) twee wedstrijden alvorens hij zwaar geblesseerd raakte. Jan van Gastel (30, Vivoo) reikte tot drie optredens. Uit onverwachte hoek meldden oudgedienden Michel Michielsen en Dennis van Loon zich onlangs eveneens terug aan het front!

Brood

Michel Michielsen (31) maakte als B-junior op 16-jarige leeftijd zijn debuut voor ODIO 1. Op 12 april 2004 verving hij thuis tegen Schijf (1-1) de uit het veld gestuurde Mario Brusselaars. Bij de overgang naar de senioren ging hij een jaar vreemd bij Vivoo, promoveerde en keerde gelauwerd terug in Ossendrecht alwaar hij dit huzarenstukje herhaalde. In de daaropvolgende vijf seizoenen verdedigde hij afwisselend met Maarten de Weert het groenwitte doel met als hoogtepunt de historische titel in 2013. Vervolgens wachtte hem enkele jaren de luwte van het selectievoetbal en bereidde zich in de zomer opnieuw voor een voetbaljaargang onder de lat bij ODIO 2. Inmiddels is de routinier echter onomstreden in de hoofdmacht. De ene zijn dood, is de ander zijn brood? "Michael Vermaas raakte al vroeg geblesseerd. De trainer gaf nieuwe aanwinst Björn van Varsseveld het vertrouwen. Hij keepte de gehele voorbereiding, voor de beker en startte in de competitie. Doch ook hij kreeg na één wedstrijd een blessure waardoor ik opnieuw in beeld kwam."

Spelen met plezier én succes

Haalt clubman Michel Michielsen met de zoveelste rentree zijn gram? "Zo zie ik het niet. Ik speelde met plezier en succes in het tweede. Een goed elftal met inmiddels een beker en een titel op zak. Echter, ODIO 1 had problemen en de trainer vroeg me in de goal plaats te nemen. Als ik er dan sta, dan ga ik er ook voor. Ook nu Michael en Björn op de weg terug zijn. Daar ben ik nog fanatiek genoeg voor."

Met goals de winterstop in

Ondanks een brok aan ervaring op doel ging het enkele weken niet crescendo voor ODIO. "We scoren iets te weinig en krijgen ze ook te makkelijk binnen. Als team, en ook voor de trainer, is het lastig waarop de nadruk te leggen. Het zou wel lekker zijn om met nog paar goede resultaten de winterstop in te gaan. Om van daaruit na Nieuwjaar weer verder te werken", aldus hovenier Michel Michielsen. Zondag won ODIO met 1-2 bij Groede. Zondag komt Oostburg op bezoek in Ossendrecht.