Afbeelding
Foto: Ellis Pellegrom

Weeknieuws RKSV Halsteren

Algemeen

Zondag 1 wint simpel van Minor

Er moest even op worden gewacht, maar uiteindelijk vielen de doelpunten in de tweede helft toch vrij makkelijk in Halsters voordeel. Met treffers van Manengela, Zimmerman en De Bonte boekte Zondag 1 een verdiende 0-3 overwinning in het Limburgse Nuth. Tegenstander Minor – de grote onbekende in de Hoofdklasse B – bleek ook een maatje te licht voor Halsteren, dat door de overwinning oprukte naar een derde plaats op één punt van koploper Groene Ster.

Het kan nog een mooi slotakkoord worden op de laatste speeldag voor de winterstop. Halsteren ontvangt de nummer 13, het Rotterdamse Leonidas, op sportpark De Beek. En met een beetje hulp van Baronie en UDI'19 kan het bij winst het "winterkampioenschap" behalen (voor wat het waard is natuurlijk). De wedstrijd start zondag om 14.30 uur.

Zaterdag 1 speelt weer gelijk

In de jacht naar aansluiting bij de subtop van de derde klasse B bleef Zaterdag 1 helaas weer steken op een gelijkspel. Dit maal werd het 2-2 tegen Seolto. Aanvankelijk leek er voor Halsteren deze zaterdag eindelijk reden tot lachen. Na ruim een kwartier prijkte er een 2-0 voorsprong op het scorebord, door treffers van Marwan Achahbar en Jess Ernest. Het lachen verging de ploeg echter snel; na een kwart wedstrijd maakte Seolto de aansluitingstreffer. Hierbij leek er sprake van buitenspel, maar de arbiter ging daar niet in mee. Na de thee ging het lange tijd gelijk op, maar na ongeveer een uur spelen moest Halsteren de gelijkmaker incasseren. De aanvalslinie van Halsteren bleek deze middag onmachtig het verschil te maken. Dat zal komende zaterdag wel anders moeten, als de ploeg op bezoek gaat bij de koploper in 3B, Prinsenland. Kan Halsteren voor een stunt zorgen op sportpark Molenkreek in Dinteloord? Het zou een mooie opsteker zijn zo vlak voor de winterstop. Aanvang: 14.15 uur.

Wedstrijdtip van de week: rksv Halsteren 2 (za) – CluZoNa 2

In de derde ronde van de districtsbeker Zuid 1 spelen de zaterdagreserves van Halsteren thuis tegen de reserves van Cluzona. Beide ploegen spelen in de reguliere competitie in een vierde klassepoule. Halsteren is in zijn poule de trotse koploper. Cluzona bezet momenteel de tweede plaats. Beide ploegen lijken dus aan elkaar gewaagd. Het talententeam van Halsteren is bezig aan een overtuigend seizoen. Onder de bezielende leiding van trainer/leider Erik Verschoor won de ploeg tot nu alle wedstrijden met gemak (doelsaldo na 9 wedstrijden +61!). Lukt het ook om een topploeg uit de parallelpoule overtuigend te verslaan? Zaterdag om 15.00 uur gaan we het meemaken. Kom je ook kijken?

Altijd als eerste op de hoogte zijn van rksv Halsteren nieuws?

Nieuws van RKSV Halsteren dat je écht niet mag missen, kun je vanaf nu ook via WhatsApp ontvangen. De webredactie van rksvhalsteren.nl stuurt na plaatsing van een nieuwsbericht op de website via Whatsapp een pushbericht, waarmee je direct vanaf je smartphone naar het bericht op de website kan doorklikken. Wil je deze pushberichten ook ontvangen? Whatsapp dan RKSV AAN naar 06-47638878.

Programma thuiswedstrijden

Zaterdag 15 december: 08:45 Halsteren JO11-2 - SC Gastel JO11-2; Halsteren JO11-7 - WVV'67 JO11-2. 10:15 Halsteren JO13-3 - NSV JO13-1, Halsteren JO13-4 - ST DHV/TPO/VOV JO13-1, Halsteren JO13-5 - SJO Serooskerke/Veere JO13-2G. 11:30 Halsteren JO15-2 - Heerjansdam JO15-2, Halsteren MO17-1 - De Fendert MO17-1, Halsteren JO19-1 - SPS JO19-1. 13:15 Halsteren JO17-2 - Krabbendijke JO17-1, 13:15 Halsteren JO17-3 - SC Gastel JO17-2. 15:00 Halsteren 2 - Cluzona 2, Halsteren 4 - Grenswachters 2, Halsteren 5 - De Fendert 3.

Zondag 16 december: 14:30 Halsteren - Leonidas

Activiteitenagenda

21 december Piet Hopman's Kerstbingo, 5 januari Nieuwjaarsduel Zaterdag 1 tegen Zondag 1 (14.00 uur);
Nieuwjaarsreceptie (16.00 uur), 11 januari Foute Party.

Voor meer informatie kunt u terecht op onze website www.rksvhalsteren.nl of contact opnemen met info@rksvhalsteren.nl.