Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

Uitreiking mantelzorg complimenten

GEMEENTE WOENSDRECHT - Vorig jaar bracht wethouder Lars van der Beek de mantelzorg complimenten persoonlijk naar de mensen toe in Huijbergen. Deze keer werd er voor een andere opzet gekozen. De eerste uitreiking was vorige week in het Lucashof in Hoogerheide en deze keer was de locatie Woonhof Margaretha in Huijbergen.

Ook hier was de wethouder weer aanwezig zoals hij zei omdat hij zich ontzettend betrokken voelt, het contact belangrijk vindt en de mantelzorgers een warm hart toedraagt. Hij is dankbaar voor al het werk en de zorg die ze verlenen.

Lenny Winkel-van Kaam, coördinator Mantelzorg en Ouderenwerk: "Het werd als heel prettig ervaren om met elkaar kennis te maken, even je verhaal kwijt kunnen. Vooral omdat je niets uit hoefde te leggen, want iedereen herkent het. Sommigen waren verbaasd om bekenden te zien die ook mantelzorger bleken te zijn. Soms was diegene die verzorgd werd overleden, dan is een gesprek heel belangrijk. En mocht er behoefte aan zijn, dan kan er vanuit ons, de BWI altijd nog een vervolggesprek komen of we gaan nog eens langs. Vaak vinden de mensen het moeilijk, 'schooierig' om het compliment op te komen halen, maar dat is onzin. Zij zijn juist heel waardevol voor ons, en we zijn blij dat we contact hebben. Het leven van een mantelzorger is tegenwoordig hectisch, vaak is men tweeverdiener en doet men het zorgen er 'gewoon' bij. Maar het directe gevolg daarvan is dat meer mensen overbelast zijn. Doordat wij ze in beeld hebben, kunnen wij kijken wat de mogelijkheden zijn om de verzorging te verlichten. Wij kunnen naar hun verhaal luisteren en ze voor extra hulp doorverwijzen naar de wijkzuster, case manager dementie of voor een vrijwilliger zorgen (overdag). Gelukkig weten de mensen ons steeds beter te vinden door onder andere de media. Ook op scholen wordt er steeds meer aandacht aan gegeven. Er is een hele grote groep jonge mantelzorgers tussen de 4 en 24 jaar. Niet altijd verzorgend, maar wel altijd al met zorgen in hun hoofd. Mantelzorgen heeft altijd een impact op je leven."

Meer berichten