Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

Woensdrecht in ontwikkeling en gebruik drones

ZUIDWESTHOEK - REGIO - In de gemeente Woensdrecht ligt het kloppend hart van ICAReS, een innovatiecluster dat kijkt naar voorwaarden voor innovatie op het gebied van remote sensing. Dit is het verzamelen van informatie zonder het fysiek aan te raken, bijvoorbeeld met drones.

"Bij ICAReS wordt gekeken naar drie sectoren die in onze regio voorkomen: Natuur, Infrastructuur & Water en Agrarisch", legt Sven Willemsen, projectleider bij ICAReS, uit. "In het project brengen we de vraag in beeld en werken we een praktische toepassing uit voor de eindgebruiker. "

Schade door droogte

Eén van de meest recente opdrachten was het onderzoeken van de zomerschade bij Grenspark Kalmthoutse Heide. "De beheerder wilde de huidige stand van de heide weten, waarbij met één van de partners 50 hectare in beeld is gebracht. Dit wordt in het voorjaar herhaald om de ontwikkeling te bekijken", zegt Willemsen. Dit is een voorbeeld waarbij drones worden ingezet om verdrogingsproblematiek te onderzoeken. Ook wordt er getest met spuitdrones die gewassen kunnen besproeien.

ICAReS: Standing Strong Together

Tijdens de Amsterdam Drone Week organiseert ICAReS op donderdag 29 november een gratis netwerk-evenement waar alle geïnteresseerden welkom zijn. Registratie voor ICAReS: Standing Strong Together vindt plaats via www.amsterdamdroneweek.com/events. ICAReS wordt gefinancierd door de Europese Unie, Provincie Noord-Brabant en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Meer berichten