Afbeelding

Re-Creation 4x Brabants Kampioen

Algemeen

OSSENDRECHT - Show- en Twirlvereniging Re-Creation heeft maar liefst 23 keer deelgenomen aan de Brabants Kampioenschappen voor twirlers en majorettes. 4 teams, 1 ensemble, 4 duo's en 14 solisten mochten de vloer van de sporthal in Waalwijk betreden om hun routine aan de jury te laten zien. Het A-team werd Brabants Kampioen in de categorieën Senior Top en Freestyle N3. Het ensemble van Marjolijn Stigter, Amy-Lynn Hunting en Evelien Jacobs werd eerst met hun ensemble in Senior Midden en Marjolijn Stigter werd ook kampioen in Adult N3 2-baton.

Naast de vier kampioenstitels werden er nog podiumplaatsen behaald door het B-team in Senior Midden. Zij namen het op tegen zes andere teams en behaalden zilver. Laura van Hoof veroverde op zaterdag een mooie bronzen medaille met haar twirling 1-baton in de categorie N5 en Amy-Lynn Hunting werd in de adult klasse N3 met haar twirling 1-baton ook derde. Laura Braat en Naomi Cloots werden met hun duo derde van de 13 deelnemende duo's.

Door de goede resultaten op de Brabantse Kampioenschappen (en in de loop van het wedstrijdseizoen) mag Re-Creation in totaal 12 keer deelnemen aan de Nederlandse Kampioenschappen in januari, welke zullen plaatsvinden in de topsporthal in Almere. Het A-team mag deelnemen in Senior Top en Freestyle N3, het B-team in Senior Midden, Laura Braat & Naomi Cloots in Senior Basis, Marjolijn Stigter, Evelien Jacobs & Amy-Lynn Hunting in Senior Midden, Marjolijn Stigter met 2-baton, Laura van Hoof met Freestyle en Michelle Puts, Evelien Jacobs, Amy-Lynn Hunting, Marjolijn Stigter en Laura van Hoof met 1-baton.

Ook twirling 1-baton N3 behaalde mooie resultaten: Evelien Jacobs 5e plaats, Michelle Puts 7e plaats en Marjolijn Stigter 4e plaats. In de jeugd categorieën behaalde Laura van Hoof een 4e plaats en een 14e plaats, Anna van der Poel 10e plaats, Floor Daalmans een 13e plaats, Evi Disco & Emy de Wit een 4e plaats, het C-team een 5e plaats en het D-team een 5e plaats. In de senior categorieën werd in Senior Midden behaald: Michelle Puts een 14e plaats, Shelsey Nordsiek & Delilah Hendricks een 5e plaats en Sidney Prop & Deborah van Bruggen een 6e plaats en in de Senior Top: Evelien Jacobs een 5e plaats en Amy-Lynn Hunting een 6e plaats.