Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

PostNL Pakketpunt nieuw in Lepelstraat

LEPELSTRAAT - 'Altijd in de buurt pakketten ophalen, versturen en retour sturen'. Dit kan vanaf heden bij Multi-Bikes Lepelstraat. Brian Koeman van Multi-Bikes Lepelstraat vertelt waarom PostNL nieuwe Pakketpunten opent en waarvoor je in 'zijn Pakketpunt' allemaal terecht kunt.

De opening van Pakketpunten past in een ontwikkeling die al langer gaande is: elk jaar kopen en verkopen we meer online. Daardoor ontvangen en versturen we steeds meer pakketten. Het gros daarvan wordt verstuurd en eventueel retour verzonden via PostNL. Om aan de groeiende vraag naar meer locaties om pakketten te kunnen versturen en ophalen te voldoen, opent PostNL nieuwe Pakketpunten.

"De groei in het aantal pakketten dat we met z'n allen versturen, is echt ongelooflijk", zegt Brian Koeman van Multi-Bikes te Lepelstraat. In zijn fietsenwinkel opende hij 6 november een Pakketpunt. "Deze stijgende lijn zet zich onstuitbaar door. Daar speelt PostNL op in. Hier staat een andere ontwikkeling tegenover, vertelt Brian Koeman. "Door de opkomst van e-mail, chat-apps en social media versturen we steeds minder brieven. Dus is het logisch dat PostNL zijn netwerk afstemt op pakketten."

Gaat de komst van Pakketpunten dan niet ten koste van de dienstverlening voor brieven?

"Nee, er blijft altijd een Postkantoor in de buurt. Daar kan iedereen terecht voor het volledige assortiment van PostNL, van kopen van post- en pakketzegels, het versturen van partijenpost tot het overschrijven van een kenteken. Daarnaast blijven er altijd brievenbussen in de buurt. Zelf sta ik natuurlijk graag mijn klanten te woord over de veranderingen."

Welke dingen kun je allemaal bij een Pakketpunt doen?

"Je kunt er terecht voor het ophalen, (wereldwijd) versturen en retour sturen van alle pakketten, dat spreekt vanzelf", zegt Brian Koeman. "Dus ook voor het versturen van een aangetekend pakket. Het versturen van pakketten kan naar elk adres in de wereld. Je kunt bovendien thuis al veel zelf doen. Via postnl.nl en de PostNL app kun je je pakketten zelf frankeren en daarna bij mij in de winkel afgeven. Je kunt dan zelf bepalen of en wanneer je je pakket in mijn winkel ophaalt of laat bezorgen.

Hoe kijkt Brian Koeman aan tegen de opening?
"Ik zie de opening als een aanwinst voor de leefbaarheid van het dorp en ben blij dat ik hier een steentje aan kan bijdragen. Door de opening krijg ik tevens meer nieuwe klanten in mijn winkel die hopelijk vaste klant zullen worden. Ik heet iedereen dan ook van harte welkom om mijn Fietsenwinkel in zijn nieuwe gedaante te komen bezoeken."

Meer berichten