Afbeelding

Ronny Bolders redt alsnog de eer

Algemeen

HUIJBERGEN – Een kwart van de competitie is voltooid verleden tijd. Over de zevende speelronde zijn de meningen verdeeld. METO boekte een zwaarbevochten winst op buurman WVV'67. ODIO weet weer wat winnen is. Vivoo deelde de punten in de topper met Nieuw-Borgvliet en Grenswachters zag andermaal haar inspanningen niet beloond!

In de Vierde Klasse B ging Grenswachters op bezoek bij het hooggeplaatste DSE in Etten-Leur. Patrick Arnouts had door diverse schorsingen zijn team op diverse plaatsen gewijzigd. Zo ook onder de lat. Na Marco Kemps en Levi Jansen betekende Stijn van den Bosch al weer de derde goalie. De Grenswachters-keeper speelde, evenals zijn teamgenoten, een goede partij en had de beste kansen tot scoren. Iets wat DSE niet na liet. Ondanks de achterstand gingen de bezoekers op zoek naar meer. Hetgeen ook had gekund toen Marc Leenaerts vanaf elf meter mocht aanleggen. De anders zo trefzekere aanvoerder faalde echter. Diep in de tweede helft kreeg men, toen met achterin één-op-één ging spelen, nog een tweede tegentreffer te slikken.

ODIO pakte eindelijk weer eens de volle winst. Na de nederlaag tegen Breskens en een gelijkspel tegen Hontenisse walste men nu in Zeeuws-Vlaanderen over Vogelwaarde heen. Marijn Corré opende de score. Raf Melsen, Thomas Jansen, Nic Melsen, Mitchell Elenbaas (penalty) en Coen Michielsen volgden diens voorbeeld. Uiteindelijke einduitslag 3-6.
Nieuw Borgvliet vormde voor de Huijbergenaren naast de derby met Rimboe de enige tegenstander uit de buurt. Beide degradanten uit de Vierde klasse bezetten een niveau lager een positie in de subtop. Winst zou voor beiden een goede zaak betekenen. De blauwbloezen, doorgaans in grote problemen op het Bergen op Zoomse sportpark, kwamen na 23 minuten op voorsprong door wie anders dan Dimitri Ceuppens. De aanvalsleider tekende hiermee voor alweer zijn negende treffer in zes opeenvolgende wedstrijden! Vivoo hield lang stand alvorens het in amper vijf minuten tot tweemaal toe capituleerde. Het was Ronny Bolders die alsnog de eer en een welverdiend puntje redde, 2-2.