Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

Geweldige ambiance tijdens Nostalgiekwis

LEPELSTRAAT - De wintertijd is voor de deelnemers en organisatie van de Nostalgiekwis goed ingezet. In een volle zaal met elf enthousiaste teams, een goed voorbereide organisatie en charmante ondersteunende vrijwilligers liep de spanning op een gezonde manier op in 't Weike.

Al gaat het vooral om een leuke zondagmiddag voor jong en oud, de sportieve rivaliteit is er niet minder om. En of je dan 86 bent zoals Jan Steyns of in de 20 zoals 'rookies' Charly en Jeffrey, dat maakt helemaal niets uit. Caterine Valente, Merijntje Gijzen, Kreidler Florett, Koos Dobbelsteen, Kwatta Chocolade, Sjors & Sjimmie, Bryan Adams, van alles uit vervlogen tijden passeerde de revue in beeld of geluid, en werd wel of niet herkend.

Uiteindelijk was team Kwitnie van teamcaptain Theo van Tilbeurgh de overwinnaar met 156 punten, op de voet gevolgd door de Wotseriekes van Leen van Geel. Op een mooie derde plaats kwam team De Waailappen met Jan Brouwers aan het hoofd. Bij het kiezen uit de prijzenpot bleek weer dat (iets) winnen altijd leuk is, al gaat het daar niet specifiek om. De rode lantaarndrager, team Dreamteam van captain Marielle Hooghiemstra, behaalde nog altijd 114 punten van de 200 maximaal, en dat is 57% van de vragen goed. Kwitnie had 78% goed, wat bewijst dat het goed te doen was, maar ook niet al te gemakkelijk. En dat is de insteek, er moet een wedstrijdelement aanwezig zijn volgens het organiserend comité.

De echte winnaar was echter SKW Lepelstraat, die op plezante wijze jong en oud samenbracht, en ook goed werd bedacht toen er op het eind met de collectebus werd rondgegaan voor een vrijwillige bijdrage. Zij zien dan ook halsreikend uit naar de editie in het najaar van 2019.

Meer berichten