Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

Collecte voor kinderen met een handicap

REGIO - Duizenden vrijwilligers gaan binnenkort weer op pad om geld in te zamelen voor kinderen en jongeren met een handicap. De inzamelingsactie zal plaatsvinden tussen 12 en 17 november, tijdens de landelijke collecteweek van NSGK, de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind.

In de samenleving zijn er veel drempels waardoor kinderen en jongeren met een handicap niet kunnen meedoen. Hier zijn legio voorbeelden van. Zo gaan ze vaak naar aparte scholen of is de speeltuin in hun buurt vaak niet toegankelijk. Kinderen en jongeren met een handicap staan dan aan de zijlijn.

Dankzij de hulp van vele donateurs en vrijwilligers helpt NSGK deze kinderen en jongeren, zodat zij gewoon kunnen spelen, leren, wonen en werken, sámen met niet-gehandicapte leeftijdsgenoten. "Door mijn handicap zijn er dingen die ik niet kan. NSGK zorgt voor aanpassingen zodat kinderen zoals ik toch gewoon mee kunnen doen en daar word ik heel blij van", zegt NSGK kinderambassadeur Merijn.

Als er geen collectant is langsgekomen, dan kan er een SMS gestuurd worden naar 4333 met de letters NSGK voor een eenmalige donatie of een online donatie kan gedaan worden via www.nsgk.nl.

Meer berichten