Afbeelding
Foto: Dennis van Loenhout

Zilveren jubileum met gouden randje

Algemeen

HALSTEREN – Het dagelijkse leven van Juwelier Goudsmid Ooms draait al 25 jaar om goud en zilver. Zo krijgt het zilveren jubileum van de Halsterse juwelier als vanzelf een gouden randje. Anton en Nicole Ooms bouwden hun zaak op uit het niets, zoals een goudsmid een juweel ontwerpt. En hoewel ze bescheiden zijn, zijn ze wel trots op hun bedrijf, dat al jaren een juweeltje in het Halsterse dorpshart vormt.

Vijfentwintig jaar geleden, in 1993, startte Anton Ooms zijn juwelierszaak op de zolder van zijn woning in Bergen op Zoom. Een paar jaar later opende hij met zijn echtgenote Nicole een prachtige winkel aan de Halsterse Vogelenzang. Piepjong waren ze, en enorm trots. Anton Ooms besloot goudsmid te worden omdat hij mooie dingen wilde maken met zijn handen. Hij vertelt: "De gedachte aan zelf juwelen creëren trok me gewoon enorm. Op de vakopleiding in Schoonhoven was ik een vreemde eend in de bijt, omdat dit vak bijna uitsluitend werd gekozen door kinderen uit juweliersfamilies. Ik begon zonder achtergrond of kennis, nadat ik niet vier, maar vijf jaar over de mavo had gedaan. Jaren later stapte een leraar van de mavo mijn zaak binnen. Toen ik hem vertelde dat dit mijn eigen zaak was viel zijn mond open van verbazing, dat was een mooi moment."

Anton en Nicole stampten hun zaak aan de Vogelenzang haast volledig zelf uit de grond, en deden hetzelfde met het moderne pand aan de Dorpsstraat, dat ze bijna drie jaar geleden betrokken. In de tussentijd lieten ze een overval, een ramkraak en een economische crisis achter zich. Het vak veranderde, maar hun enthousiasme en creativiteit bleven overeind. "Bij ons vind je natuurlijk ook armbandjes of oorbellen voor een zacht prijsje, maar ons specialisme onderscheidt ons: we hebben ons eigen atelier waarin we alles kunnen maken wat onze klanten willen", vertellen Anton en Nicole, "bovendien doen we er alles aan om op te vallen. We staan op trouwbeurzen en zijn vooral zeer actief op social media. Daar kunnen we onze mooie creaties laten zien, en zien wat ze losmaken."

Als specialist in trouwringen en herinneringssieraden is Juwelier Goudsmid Ooms een belangrijke waarde bij momenten in de levens van klanten. "Dat maakt ons werk zeker erg mooi", zegt Anton, "maar dat geldt evengoed voor de momenten waarop we een sieraad kunnen repareren of aanpassen. Elk sieraad is emotie."

Inmiddels bestaat het team van Juwelier Goudsmid Ooms naast Nicole en Anton uit Francine, Ineke, Annette, Ellen en stagiaire Robin. "We zijn een soort familie", zegt Nicole, "samen staan we klaar voor onze klanten met persoonlijke aandacht, advies en kennis. We zijn trots op het vertrouwen dat de klanten uit de wijde omgeving van Halsteren ons al jarenlang schenken."

Juwlier Ooms viert zijn zilveren jubileum samen met zijn klanten, met verschillende mooie acties. Wie een armband of collier van Nol Sieraden koopt krijgt bijvoorbeeld een ring of oorbellen cadeau. Bovendien zijn er speciale prijzen voor briljantringen. "Op onze social mediakanalen zijn alle acties terug te vinden", zeggen Anton en Nicole, die ondertussen met hun kenmerkende enthousiasme doorgaan naar het gouden jubileum van hun juwelierszaak. "Ondernemer zijn is soms moeilijk", zegt Anton, "soms ben je hele dagen met van alles bezig behalve je vak. Maar als ik dan 's avonds de deur dichttrek, een muziekje opzet en me kan opsluiten in het atelier, dan weet ik weer dat er niks mooier is dan dit vak."

Meer informatie op www.juwelierooms.nl