Afbeelding

Boekje 'Sport en Cultuurimpuls' moet schooljeugd aanzetten tot bewegen

Algemeen

ZUIDWESTHOEK - Bewegen is gezond en samen sporten zorgt voor vriendschappen. De gemeente Woensdrecht wil dit de kinderen laten ervaren zodat zij naar hartenlust kennis kunnen maken met sport en diverse andere activiteiten. Daarom is er dit jaar opnieuw een boekje uitgebracht met een flinke lijst namen van clubs die meedoen met dit project. De gemeente hoopt dat zo meer jeugd in beweging komt.

Bij de deelnemende clubs kunnen de kinderen een gratis les volgen. Het inschrijven voor een les kan alleen via de website www.cultsportwoensdecht.nl, dus niet bij de vereniging zelf! Voor de les heb je niets nodig.

Het gratis boekje wordt deze week op alle basisscholen uitgedeeld aan de leerlingen van groep 3 tot en met 8. Niet alleen clubs van de bekende sporten zoals voetbal, wielrennen en tennis staan erin, maar bijvoorbeeld ook de knutselclub, kinderkoren en scouting. Door dit project en de samenwerking met het Jeugdsportfonds en Stichting Leergeld is sporten voor iedereen. Wethouder Lars van der Beek: "Natuurlijk hoop ik dat er veel kinderen lid worden van een club. Mocht er in een gezin geen geld voor een sport zijn, dan zijn er mogelijkheden. De buurt-sportcoaches weten precies hoe dit zit." De clinics worden voor alle leerlingen van groep 3 tot en met 8 gegeven. Bij de presentatie waren de leerlingen van groep 8 van 'de Dobbelsteen' aan de beurt. Buurtcoach Jacky Jansen had een leuke sport-clinic in elkaar gezet. In drie groepen maakten de leerlingen kennis met drie verschillende sporten. Directeur Hanneke Meulblok van 'de Dobbelsteen' is ontzettend blij met deze clinics. "Jacky maakt ze uniek en laat de kinderen met nieuwe sporten kennismaken tijdens de gymlessen." De kinderen mogen zelf op lijsten invullen welke sport ze graag doen. Als ze zelf niets aandragen, dan stelt Jacky altijd een leuk programma samen.

Natuurlijk sportte wethouder Lars van der Beek ook even mee.
Natuurlijk sportte wethouder Lars van der Beek ook even mee.
Natuurlijk sportte wethouder Lars van der Beek ook even mee.
Boogschieten was een van de sporten van de clinic.
Natuurlijk sportte wethouder Lars van der Beek ook even mee.