Afbeelding

Welverdiend pensioen voor Zuidwesthoekse lerares

Algemeen

HOOGERHEIDE - HUIJBERGEN - Momenteel geeft ze les aan groep 4 en 5 op basisschool Sainte Marie in Huijbergen, maar woensdag 31 oktober staat José Backx voor de laatste keer voor haar klas.

Ze studeerde af als kleuterleidster en startte haar onderwijscarrière aan 't Moriaantje in Putte. Sindsdien werkte José Backx onder andere bij Op Dreef in Putte, De Stappen in Hoogerheide en dus bij Sainte Marie in Huijbergen. Een echte Zuidwesthoekse lerares, die nu met pensioen gaat!

Bij de vraag wat José het leukste vond aan het lager onderwijs, geeft ze enthousiast antwoord. "De omgang met de kinderen en hen waardevolle normen bijbrengen voor de toekomst!" Het bijzondere is dat ze in de afgelopen jaren alle groepen les heeft gegeven, met uitzondering van groep 6. "Maar, iedere groep heeft weer zijn eigen charme."

Er veranderen natuurlijk ook dingen. Het grootste verschil wat José heeft opgemerkt, is dat iedereen mondiger is geworden. "Niet alleen de kinderen, maar ook de ouders. Vroeger stonden ouders achter de leerkracht, nu staan ze achter hun kind. Maar daar heb ik geen problemen mee!", voegt ze daar lachend aan toe.