Afbeelding

HTV viert 25-jarig bestaan vrijdagavondcompetitie

Algemeen

HALSTEREN - Dit jaar bestaat de VAC, de vrijdagavond competitie, van de Halsterse tennisvereniging al weer 25 jaar. Dit wil de vereniging niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Op zaterdag 3 november 2018 gaat HTV BACK to the VAC en zijn alle VAC en oud-VAC leden vanaf 20.00 uur van harte welkom om dit samen te vieren in clubhuis Mickx.

Onder leiding van Ad van der Linden, die 17 jaar de organisatie van deze interne competitie voor zijn rekening heeft genomen, zal teruggeblikt worden op vele avonden tennisplezier en zal een feestelijke avond georganiseerd worden.

Het idee om een interne competitie te starten is 25 jaar geleden ontstaan en was bedoeld om niet-competitie spelers toch een competitiegevoel te geven, maar voorop stond vooral de gezelligheid met eigen verenigingsleden.

De winnaar werd jaarlijks beloond met bloembollen die in de tuin konden worden geplant. Tegen de tijd dat de bloemen gingen bloeien, was het weer tijd om je in te schrijven voor de VAC. Daarnaast werd deze competitie ook georganiseerd als gelegenheid om de zeer stille vrijdagavond in het clubhuis beter te vullen.

In het begin werd getennist op drie banen met negen teams. Al na enkele jaren bleek deze competitie een groot succes te zijn, zo groot dat er gedurende een paar jaar zelfs een deelnamestop is geweest.

Daarnaast ontstond er een strijd om de banen op de vrijdagavond omdat de KNLTB intussen ook op deze avond een competitie was gestart. Gelukkig is dit altijd in goed overleg met het bestuur geregeld zodat het voortbestaan van de VAC niet in het gevaar kwam.

HTV kan terugkijken op een mooi stukje geschiedenis waaraan heel veel leden van HTV veel plezier hebben beleefd en dit nog steeds beleven.

Ben jij (oud) VAC lid, of ken jij (oud) VAC leden, meld je dan uiterlijk 31 oktober aan op het e-mailadres: adentoos101@home.nl. De Halsterse tennisvereniging hoopt op een grote opkomst.

Afbeelding