Afbeelding

RKSV Halsteren weeknieuws

Algemeen

Zondag 1 wint ruim van hekkensluiter Papendorp

Vooraf werd al rekening gehouden met een ruime zege op lantaarndrager Papendorp in Utrecht. Maar dat moest natuurlijk ook nog wel even in de praktijk worden gerealiseerd. Met een op dreef zijnde Tom de Bonte in de spits was het in de eerste minuut al raak. De Bonte zorgde voor rust hoogstpersoonlijk voor een verdubbeling van de voorsprong. Na rust kwam Halsteren via goals van Thomas van der Spek (strafschop) en Robert Braber op de uiteindelijke 4-0 eindstand. Zondag 1 bestendigt hiermee de koppositie in de Hoofdklasse B.

Komende zondag volgt een weerzien met twee oude bekenden van Halsteren, Josimar Pattinama en Abdoe Abdenbi. Dan bezoekt Vlissingen sportpark De Beek. Die ploeg bezet momenteel de twaalfde plek. De afgelopen seizoenen is gebleken dat Halsteren moeite heeft met het stugge spel van de Zeeuwen, dus het is afwachten met welke tactiek trainersduo Pennings/Pijpers zondag de tegenstander wil bestrijden. Benieuwd of Halsteren ongeslagen blijft? Kom dan a.s. zondag naar sportpark De Beek. Aanvang: 14.30 uur.

Zaterdag 1 boekt eerste zege tegen Kogelvangers

Er moest even op worden gewacht, maar ook Zaterdag 1 boekte zijn eerste overwinning in de derde klasse B. Tegenstander Kogelvangers kon een helft lang Halsteren van scoren weerhouden, maar na rust brak Roy van Gils de ban met een fraaie kopbal. Daarna wist Zaterdag 1 goed raad met de ruimte die Kogelvangers achterin moest laten om op jacht te kunnen gaan naar de gelijkmaker. Wederom Van Gils tekende voor de 2-0, waarna Van Mechelen en diezelfde Van Gils de eindstand op 4-0 bepaalden. Zaterdag 1 kan nu de jacht op de bovenste posities in de derde klasse verder doorzetten. Te beginnen aankomende zaterdag, als de ploeg op bezoek gaat bij het laaggeklasseerde ZSC'62 in Scharendijke. De teams starten om 14.30 uur.