Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Foto:

Levi Roels houdt traditie hoog

Onverwacht debuut in Grenswachters 1

PUTTE - Het kan verkeren zei ooit ene Bredero. Zo zal je maar naar de hoofdmacht van je favoriete club staan te kijken en nog geen uur later heb je je debuut in hetzelfde eerste elftal gemaakt. Het overkwam Levi Roels op de laatste zondagmiddag van september. Met zijn optreden zet de aanvaller een familietraditie voort!

Rond de eeuwwisseling vormde de achternaam Roels lange tijd een vaste waarde op het Putse wedstrijdformulier. De gebroeders Dave en Joost waren voor geen enkele trainer twijfelgevallen. Met name Dave baarde als offensieve speler opzien. Hij schopte het tot zowel gouden voetballer als ook topschutter van het jaar. Met een transfer naar het enkele klassen hoger spelende MOC'17 tot gevolg. Jongere broer Joost vertoonde vele seizoenen, op basis van zijn tomeloze inzet, zijn kunsten op het middenveld van Grenswachters. En wist hiermee eveneens gevoelens bij MOC'17 los te maken. "Ik speelde ooit een beresterke wedstrijd in Bergen op Zoom tegen MOC 3 en werd vervolgens benaderd. Ik besloot de uitdaging aan te gaan, kreeg een paar gulden vergoeding. Ik kwam tot een paar invalbeurten, speelde hoofdzakelijk in het tweede en sponsorde de kantine voornamelijk. Na een seizoen was ik terug in Putte", blikt Joost Roels (44) terug.

Junior

Levi Roels (17) was amper vier jaar oud toen ook hij in navolging van oom en pa zijn eerste bal op sportpark De Buizerd trapte. Vader Joost nam, samen musicus Ben van Hoof, in de beginjaren het elftal van Roels junior onder zijn hoede. Van kinds af aan werd Levi gepusht om naast zijn rechter ook zijn linker been te gebruiken. De ontwikkeling van de pupil ging crescendo en het kwam hem op een uitnodiging voor het KNVB-selectie-elftal te staan. Alwaar hij overigens nimmer zijn voetbalkwaliteiten heeft laten zien. "Ze hadden die dag nog geen keeper en toen besloot ik dat maar te doen", lacht Levi Roels. Loyaliteit is een karaktereigenschap die hem een decennium later nog steeds siert. De student logistiek manager aan het Scalda te Vlissingen voetbalt normaliter in het zaterdagelftal van Grenswachters 2. Doch vanwege personele problemen springt hij ook een dag later in het tweede bij. "Zo ook op zondag 30 september. Na de wedstrijd ben ik even naar huis gegaan, heb mijn tas weggebracht en ben later aan de lijn bij Grenswachters 1 tegen NVS 1 gaan staan. In de rust was ik op weg naar de kantine toen plots de trainer mij aansprak of ik op de bank wilde plaatsnemen daar wisselspeler Julian Joosen toch niet in staat bleek om, indien nodig, in te vallen. Ik heb een tenue en de voetbalschoenen van Julian aangetrokken en ben gaan zitten", blikt Levi Roels terug.

Tot in de 84e minuut aanvaller Robin van As, met een zwaarbevochten 3-1 voorsprong, werd bedankt voor bewezen diensten en Levi Roels 'gebracht' werd. En zijn debuut nog bijna een extra dimensie gaf. "Vlak voor tijd mocht ik plots alleen op de keeper af doch rondde te snel af. Achteraf bleek ik toch meer tijd en ruimte te hebben dan ik dacht. Jammer, maar ach."

Opa Ludo

Vader Joost baalt enorm dat hij het onverwachte debuut van Roels junior miste. "We kregen een foto waarop hij in het eerste elftal stond, doorgespeeld. We dachten dat het plaatje gefotoshopt was, want z'n voetbaltas stond immers thuis. Bleek echter niet zo te zijn!", aldus Roels senior. Anderzijds is hij trots op het feit dat de familienaam van vaderszijde in Grenswachters 1 hoog gehouden wordt. "Wacht even!", klinkt het vanuit de keuken. Ook de kort maar krachtige voetballoopbaan van opa van moederszijde, Ludo Scheffers mag niet onopgemerkt blijven! De super-sub hoopt echter op een iets langere carrière dan zijn grootvader.

Levi Roels is spits, maar van welk soort? "Als Jelle Hesbeens 'Ibrahimovic' zich mag weten, dan ben ik Luis Suarez!", lacht de voormalige 'koning van de Schwalbe. Tot slot, nog iemand de groeten doen? "Aan alle leuke vrijgezelle meisjes uit de gemeente Woensdrecht!"

Meer berichten