Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Laurianne Verhagen leest schoolkinderen voor in de bieb van 't Blickvelt.
Laurianne Verhagen leest schoolkinderen voor in de bieb van 't Blickvelt. (Foto: )

Bibliotheek Woensdrecht krijgt zwerfboekenstation

WOENSDRECHT - In het kader van de Kinderboekenweek leek het Adri van Zweden van Stichting "Woensdrecht werkt" leuk om iets te organiseren voor kinderen in het participatiecafé 't Blickvelt. Op de boerenmarkt had ze Laurianne Verhagen-Pennings ontmoet en haar gevraagd of zij wilde komen voorlezen.

Adri benaderde Pieter Krebbekx, directeur van basisschool de Poorte en hij was het met Adri eens, het was een leuk idee. Woensdagochtend kwam hij met de kinderen van groep 1 en 2 naar het Blickvelt café.

Caroliene Bin, werkzaam in de bibliotheek, was aanwezig als afgevaardigde van de gemeente Woensdrecht. Laurianne, die een serie van 6 boekjes over de avonturen van haar pony's Rudi en Nino heeft geschreven en geïllustreerd, las voor uit haar eigen werk "Rudi en Nino gaan picknicken". Het verhaal was een groot succes. De kinderen gingen er helemaal in op en verzonnen oplossingen voor Rudi en Nino om de appels uit de bomen te kunnen plukken. Gelukkig kwam alles op het eind goed en gingen de kinderen met een heerlijke appel uit naam van Rudi en Nino terug naar school. Dat Laurianne boekjes is gaan schrijven en illustreren komt door haar kinderen. De waargebeurde belevenissen van Rudi en Nino zijn te bestellen op: rudienino@gmail.com of via Facebook: Rudi Nino.

Het wordt steeds gezelliger, huislijker in het Blickvelt café. Voor de koffie kun je er nog steeds terecht, maar sinds twee weken wordt er hard gewerkt om een heuse bibliotheek te realiseren. Vanuit de bibliotheek in Huijbergen zijn er 36 dozen boeken gebracht. Adri is samen met vrijwilligers bezig om behalve een bibliotheek ook een kinderzwerfboekenstation op te zetten. Iedereen werkt toe naar de officiële opening van de bibliotheek op 10 oktober en de start van het zwerfboekenstation.

Meer berichten