Driewerf WVV - METO

Algemeen

Recordscore in damesderby

WOENSDRECHT – WVV'67 contra METO. Op hoofdmacht-niveau decennia David tegen Goliath. Jarenlang waren de verhoudingen duidelijk en mocht men zich in Hoogerheide qua ledenaantal, accommodatie en sportief superieur weten. Voltooid verleden tijd daar in alle opzichten de zaken genivelleerd blijken te zijn. In de schaduw van de Vierde Klasse A vechten de lagere teams ook hun onderlinge strijd uit. Zondag 30 september zelfs driewerf te Woensdrecht.

Om 10.00 uur opende het jonge WVV 4 tegen het iets geroutineerdere METO 4. De bezoekers openden scherp en stonden via tweemaal Robin van Ginneken op 0-2. Erwin van Rooij zorgde voor aansluiting alvorens Dave Machielsen de ruststand 1-3 aantekende. Na de thee denderde METO 4 door met opnieuw Robin van Ginneken, Bart de Jong (penalty) en Ronnie Wiltink tot 1-6. Op het naburige veld maakten de toppers van toen en lang geleden tijdens WVV 3 en METO 3 hun opwachting. De wedstrijd kende twee gezichten. In de eerste helft domineerde METO en nam door goals van routiniers Peter Verresen (56) en Ad van der Heijden (57) de leiding. Na rust was groenzwart de bovenliggende partij doch van de vele kansen wist slechts Stefan van de Velde er eentje te verzilveren. Eindstand 1-2. Het onlangs opgerichte METO-dames had het vervolgens zwaar tegen het geoliede team van WVV'67 vr1. Scheidsrechter Henk Prop turfde uiteindelijk goals van Robin Akkermans (3x), Yashlin Smeekes (3x), Amber van Pul (3x), Meghan Pijnen en zelfs Afke van Aalzum: recordscore 11-0.