Lars Jonckheere boort vakkundig het gat voor de eerste paal voor de verdubbeling van Grenshotel De Jonckheer.
Lars Jonckheere boort vakkundig het gat voor de eerste paal voor de verdubbeling van Grenshotel De Jonckheer.

Grenshotel verlegt grenzen

Algemeen

OSSENDRECHT – Grenshotel De Jonckheer begon als het in Ossendrecht beroemde The Kettle. In 18 jaar groeide het hotel enorm, en nog elke week is het volledig bezet. Daarom wordt Grenshotel De Jonckheer verdubbeld. Bouwbedrijf De Nijs-Soffers kreeg het startsein voor de bouw van Lars Jonckheere, die daarmee een familietraditie voortzette.

Zeven jaar geleden markeerde Lars Jonckheere (13) het hoogste punt van wat nu Grenshotel De Jonckheer is. Nu zijn ouders Ronny en Karin eindelijk kunnen starten met de uitbreiding van hun hotel, was het niet meer dan logisch dat Lars de starthandeling zou verrichten. Familietradities moet je immers voortzetten.

Halverwege volgend jaar moet Grenshotel De Jonckheer 62 nieuwe hotelkamers, vier vergaderzalen en een nieuwe brasserie in gebruik kunnen nemen. Sinds de opening van het Grenshotel staan de gasten in de rij. Veelal zijn dat mensen die werken in het nabijgelegen industriegebied van Antwerpen. De werkgelegenheid daar groeit, en ook in de eigen gemeente groeit het aantal banen, bijvoorbeeld in de luchtvaartindustrie. Ook toeristen zoeken een goede accommodatie. De slotsom is dat Grenshotel De Jonckheer moest uitbreiden. In feilloze harmonie met omwonenden werden plannen gerealiseerd voor een verdubbeling. "Vanaf het begin hebben we de omwonenden geïnformeerd via nieuwsbrieven, en we hebben altijd gezorgd dat hun vragen werden beantwoord", zegt Ronny Jonckheere. Bouwgroep De Nijs-Soffers bouwt een nieuwe vleugel, die een kopie is van het al bestaande hotel. Halverwege volgend jaar moeten de eerste gasten er hun intrek kunnen nemen.

Directeur Luc de Nijs van Bouwgroep De Nijs-Soffers zegt: "Ik ben trots op Ronny en Karin. Wat zij in de afgelopen jaren, tegen de stroom in, hebben weten te realiseren is fantastisch. Nu willen ze doorpakken en ik ben al even trots dat wij ze daarbij mogen helpen!" Wat Ronny en Karin betreft was de samenwerking met Bouwgroep De Nijs-Soffers vanzelfsprekend: "Dankzij Luc en zijn team kunnen wij ons focussen op het draaiend houden van het hotel. We weten dat de bouw in goede handen is, en we weten ook dat ervoor gezorgd wordt dat onze gasten en buren geen overlast ondervinden van de bouw. De Nijs-Soffers heeft ons vertrouwen nooit beschaafd en doet waar ze goed is. Daardoor kunnen wij doen waar wij goed in zijn: klaarstaan voor onze gasten, en af en toe trots naar buiten kijken, waar de bouw vordert."

Lars Jonckheere boort vakkundig het gat voor de eerste paal van de nieuwe vleugel van "zijn" hotel. Want ook Lars is trots op het familiebedrijf. Hij weet het zeker: "Later word ik directeur. En dan heb ik een héél mooi hotel."

Lars is trots op zijn werk, en op het hotel waarvan hij later directeur wil worden.