Jan Schetters is een van de VVC-iconen die na een actieve periode 'zijn' 50-jarige vereniging nog altijd trouw is.
Jan Schetters is een van de VVC-iconen die na een actieve periode 'zijn' 50-jarige vereniging nog altijd trouw is.

"VVC'68 is mijn club"

Algemeen

Het grote jubileumfeest van VVC'68 is op zaterdag 29 september. Een voetbalspeldag voor de jeugd, een wedstrijd tegen FC de Rebellen en een knallende feestavond met artiesten gaan er voor zorgen dat het 50-jarig bestaan niet snel vergeten zal worden. Vanaf nu laten wij in De Halsterse Krant elke week een VVC-er aan het woord. Het Bestuur heeft een zevental VVC-iconen aangedragen. Het had er wel twintig in gedachten maar heeft een keuze moeten maken. We beginnen deze week met 'Jan de Jets', de andere VVC-ers volgen in de komende edities.

HALSTEREN - Jan Schetters was als voetballer een snelle, veel scorende spits. In die tijd werd hij ook regelmatig benaderd door andere clubs, maar hij is 'zijn VVC' vijftig jaar trouw gebleven.

Jan Schetters vertelt: "Ik heb lang in de voorhoede gespeeld en de laatste jaren als linksback. In de onderafdeling en in de vierde klasse hoorde ik bij de betere spelers. Ik heb zes jaar in het Brabants elftal gestaan en heb ook een keer de Zilveren Schoen gewonnen. De eerste wedstrijd die ik in het eerste elftal meedeed zal ik nooit vergeten. Bij Kogelvangers kwamen we met 1-0 achter en we wonnen met 1-17. Ik maakte in die wedstrijd zeven doelpunten."

Clubman
Na zijn actieve periode is Jan Schetters jeugdleider geweest, trainer van het tweede en nu staat hij alweer jaren bij 'het kotje'. "Wij ontvangen daar het entreegeld en regelen de loterij. Ik kom bij verschillende verenigingen maar VVC blijft toch de mooiste club van allemaal. De gezellige sfeer, vooral bij de lagere elftallen, vind je vooral bij VVC."

Toekomst
"Waarschijnlijk gaan we sportief gezien nu wel mindere jaren tegemoet. Ik ben wel blij dat de eigen jeugd nu noodgedwongen in het eerste komt. Misschien gaan die jongens zich opwerken tot goede eerste-elftal-spelers. Ik zal het in ieder geval blijven volgen, want VVC is en blijft mijn club", aldus besluit Jan Schetters.

Afbeelding