Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Foto: Dennis van Loenhout

NK levert Kampioen van Hoogerheide

HOOGERHEIDE – Mathieu van der Poel is de nieuwe Nederlands Kampioen Wielrennen. Hij kaapte de titel in de laatste meters van de wedstrijd weg voor de voeten van regerend kampioen Ramon Sinkeldam. Dat deed hij op de Scheldeweg, in zijn Hoogerheide. Hij won er eerder al de veldrit van zijn vader, en nu dus de nationale titel op de weg. Naast Nederlands Kampioen is Van der Poel vooral de Kampioen van Hoogerheide.

De titel van Van der Poel was gedroomde kroon op een wielerfeest van formaat rondom de Brabantse Wal. Dylan van Baarle die in de tijdrit Niki Terpstra verslaat, Chantal Blaak en Amy Pieters die Marianne Vos – de koningin van Hoogerheide stof laten happen – en Mathieu van der Poel die het feest compleet maakt: wie van wielrennen houdt heeft afgelopen weekend genoten van de wedstrijd die Hoogerheide in heel Nederland wereldnieuws maakte.

Van der Poel beheerste de kasseien van de Bossestraat, de kuitenbijter van de Rijzendeweg en de bedrieglijke heuvel van de Scheldeweg.

Ondertussen hield hij zich de grote ploegen van het lijf, leek hij immuun voor de brandende zon, en zorgde hij er haast eigenhandig voor dat steeds meer wielerfans de koelte van hun huis en de tv links lieten liggen om een plekje te zoeken langs het parcours. De verkeersregelaars maakten overuren, maar naarmate het weekend vorderde werden automobilisten steeds begripvoller. In de eindfase stopten ze zelfs graag om een glimp van de wedstrijd op te vangen. Het gejuich op de Scheldeweg tijdens de finish van Van der Poel was tot in de wijde omtrek te horen.

Het klonk een beetje alsof het Nederlands Elftal scoorde op een WK Voetbal. Maar wie heeft het WK Voetbal nodig als je in eigen dorp zo'n schitterend NK Wielrennen kunt zien?

Meer berichten