Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

"Één gezellige familie"

HALSTEREN – Naar volle tevredenheid draaien Diana en René Rens nu ruim zeven jaar café-zaal Tivoli aan Dorpsstraat 84 in Halsteren. Sinds ze de zaak in het dorpscentrum begonnen is deze uitgegroeid tot een gezellige horecagelegenheid.

Veel verenigingen zijn er thuis en alle dagen zijn er wel een of meerdere bijeenkomsten in club- of verenigingsverband. Kruisboogvereniging Excelsior heeft enkele jaren terug een prachtige schietaccommodatie gerealiseerd op het ruime buitenterrein achter de zaak. Het buitenseizoen is intussen weer begonnen. Er wordt geschoten op zondagochtend vanaf 10.00 uur. Geïnteresseerden in deze mooie sport zijn van harte welkom.

Ook klinken er vaak muzikale noten in de ruime zaal van Tivoli. "Op maandag repeteert de drumafdeling van Sint Cecilia Eensgezindheid, dinsdag het opleidingsorkest en de harmonie zelf en op vrijdag vroeg in de avond krijgen de leerlingen van de drumband les", vertelt Diana. Ten bate van de harmonie staat er bij Tivoli een container waarin iedereen oud frietvet en olie kan inleveren. Ook voor bingo's, Zumba op woensdagavond, repetities van dweilbands 't Kliekske en 't Wor wa, kaarten, darten, koersbal en biljarten is café Tivoli hét adres. Op maandagmiddag oefent er ook nog een seniorenorkest, een gezelschap van de muziekschool dat schuifinstrumenten bespeelt.

Wielerquiz
Enkele malen per jaar wordt er een quiz georganiseerd. Een hiervan is de Wielerquiz (foto), die dit jaar bij Tivoli plaatsvindt op vrijdag 3 augustus. Tijdens deze gezellige avond worden traditiegetrouw de prijzen uitgereikt aan de winnaars van het De Kock Tweewielers Tourspel. Regelmatig staat Tivoli in het teken van een karaokeavond met medewerking van zanger/dj Luc Damen. "Voeg daarbij een leuke klantenkring en we maken er één grote, gezellige familie van", aldus Diana Rens. Voor een sfeervolle aankleding van de zaal en smakelijke schotels kan ze altijd een beroep doen op het duo Jan en Toon.

Meer berichten