In een riksja arriveerden de jubilerende juffen bij de school.
In een riksja arriveerden de jubilerende juffen bij de school. Foto: Sophia Piesens

Feest op basisschool de Poorte voor juf Anneke en Isabelle

Algemeen

WOENSDRECHT - Groot feest was het op basisschool de Poorte te Woensdrecht. Anneke de Nijs en Isabelle Vriens begonnen 40 jaar geleden tegelijkertijd in het onderwijs en dat werd gevierd. Afgelopen week werden Anneke en Isabelle door de leerlingen en leerkrachten verrast met een groot muzikaal feest om dit jubileum 'samen 80 jaar in het onderwijs' te vieren.

Alle leerlingen waren al weken druk bezig met de voorbereidingen. Het thema werd "Op Reis". Op de ochtend van het feest wachtten alle kinderen de juffen buiten de school op. Fietsend op een riksja kwam juf Anneke aan op school, juf Isabelle had ze als passagier. Dat viel nog vies tegen. Gelukkig kwamen ze ongedeerd aan dankzij directeur Pieter Krebbekx die het roer voor Anneke recht hield. Met een welkomstlied werden Anneke en Isabelle over de rode loper binnen gehaald. De kinderen overhandigden een boardingpass en een koffertje waarin zij de herinneringen konden bewaren die ze na elk optreden ontvingen. De reis kon beginnen. Hij startte in Nederland, waarna er verschillende landen in de wereld werden aangedaan. Zo kwamen onder andere Groenland, China en Spanje aan bod. Elke klas had zelf een prentenboek, lied, rap, dans of toneelstuk gemaakt en vol overgave werd dat aan de twee juffen voorgedragen. De juffen moesten zelfs zo nu en dan meedoen. In de pauze kreeg iedereen een ijsje.
Juf Anneke houdt van de natuur, tuinieren, hond Thimo en Kiada. Ze is een lekkere hippe trotse oma. Juf Isabelle is gek op reizen, vooral op de cultuur van Turkije en Cuba waar ze graag over vertelt in de klas. Alle twee zijn ze echte ouderwetse juffen. Na de feestelijkheden op school volgde opnieuw een verrassing. Ze vertrokken naar Yerseke en werden getrakteerd op een lunch met familie, leerkrachten en oud collega's.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding