Afbeelding
Foto: Bep Tielemans

Opnieuw een geslaagde reünie voor familie de Waal

Algemeen

PUTTE - KAPELLEN - Tijdens een tot in de puntjes verzorgde reünie ontmoetten afgelopen zaterdag bijna alle 211 nakomelingen van Janus de Waal, geboren op 27-7-1903 te Bergen op Zoom en zijn vrouw Martina van Vliet, geboren 25-10-1905 te Gouda, elkaar op de schitterende locatie van het domein van Bert de Waal te Kapellen.

Het is toch wel heel bijzonder, dat één man Janus en één vrouw Martina ruim 100 jaar later nog steeds voortleven in hun 211! nakomelingen. Het bijzondere is dat ze elkaar allemaal kennen en om elkaar niet uit het oog te verliezen streven ze ernaar om elke vijf jaar een reünie te organiseren, iedere keer op een andere locatie.

Deze keer kwam het goed uit dat Bert de Waal een zakelijk event had gehad op zijn domein. Daardoor heeft hij het onverwacht op een akkoordje kunnen gooien met het bedrijf wat het terras en de feesttenten voor het event had neergezet om alles pas nà dit weekend af te breken. Zo had de familie deze keer een gratis locatie voor de reünie, waardoor de eigen bijdrage lekker klein kon worden gehouden.

Dat betekende wel dat er in een sneltreinvaart heel veel georganiseerd moest worden. Alle ooms, tantes, broers, zussen, neven, nichten, achterneven en achternichten kregen een uitnodiging, 211 in het totaal waarvan de oudste oncle Cor 87 jaar is en de jongste, Noah 9 maanden.

Doordat het kort dag was, kon niet iedereen al vanaf de middag komen. Een aantal zaten midden in de examens en zij kwamen pas 's avonds na het eten. In de loop van de middag druppelde iedereen binnen.

Er werd heel wat bij gepraat en gelachen. De stemming zat er gelijk goed in. Toen de laatste oncle was gearriveerd werd er een groepsfoto gemaakt waarna de bbq werd aangestoken. In de avond konden voor de liefhebbers de voetjes van de vloer.