Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Een van de groepen die onder begeleiding de tocht rond het Kleine Meer maakte.
Een van de groepen die onder begeleiding de tocht rond het Kleine Meer maakte. (Foto: Sophia Piesens)

Druk rondom het Kleine Meer

OSSENDRECHT - Een grote opkomst niet alleen bij het OERRR kinderconcert van Peter en de Wolf, activiteit en het natuurconcert, maar ook bij de excursies die werden gehouden rondom het Kleine Meer te Ossendrecht.

Het thema was "Red de bij en de insecten". Omdat er steeds minder bijen en insecten komen en dit belangrijk is voor de groei van bloemen en fruit en planten werd deze middag een middag van zelf actie ondernemen om ze te redden. Zo maakten ze van klei en zaadjes klein zaadbommetjes om ergens in de natuur te gooien en er werd verteld over de wolf die sinds kort in Nederland is gezien. Het OERRR kinderconcert was dan ook een groot succes. Iedereen zat geconcentreerd te luisteren naar het verhaal van Peter en de Wolf dat werd verteld door Merlijn Timmers en begeleid met muziek van het Regio Orkest West-Brabant en beeldfragmenten. Soms zaten de toeschouwers van schrik ineens rechtop. Een aantal kinderen mocht zelf het orkest dirigeren, onder anderen Joshua, die zich goed inleefde. Aan het eind van de middag kregen de kinderen een tasje mee, vol met spulletjes wat gericht was op dit thema. Zo zat er een kleur-, zoek- en doe-plaat in. Een envelop met doe-dingen en allerlei informatie over "red de bij en de insecten". Voor een kleine bijdrage krijgen kinderen allerlei kaarten en gadgets met doe-tips in de natuur en helpen zij de natuur een handje. Voor meer informatie www.oerrr.nl.

De excursie "de Konijnenroute" trok veel belangstelling. Een echte doe-route van 2 km lang en goed te doen voor jong en oud. www.natuumonumenten.nl

Meer berichten