Afbeelding

Femke van Gastel wint Ladies derby

Algemeen

HOOGERHEIDE – Het venijn zit hem in de staart. Een cliché geheel van toepassing op zowel de Gentlemen als ook Ladies Derby 2017-2018. Een unieke reeks van twintig mannelijke wedstrijden en dozijn vrouwelijke uitvoeringen. Bijna wekelijks trok men her en der in de gemeente Woensdrecht voor een onderonsje ten strijde.

André van Linden man met verstand van zaken 

WVV'67-METO vormde op zondag 20 mei de laatste in de Gentlemen-reeks. Nadat Quirijn Schevenhoven de thuisclub in een veilige, en door menigeen veronderstelde geregisseerde, haven had geschoten daar mocht Gijs Verresen vlak voor tijd van elfmeter alsnog aanleggen. Met gemengde gevoelens scoorde de METO-topschutter en wees hiermee WVV'67 mogelijk richting de nacompetitie. De eindstand (1-) werd door 13 deelnemers vooraf juist voorspeld. Het Klaverttje-tientje ging na loting naar Joey van Hooijdonk. In de eindrangschikking wist oud-Super 5 winnaar André van Linden zich heer en meester en mag de hoofdprijs binnenkort tegemoet. Levi Deelen en Robert van Kalmthout werden tweede en derde.
De top-10 Gentlemen: André van Linden (44), Levi Deelen (41), Robert van Kalmthout (41), Dave de Crom (40), Marijn van Kalmthout (40), Sander de Nijs(40), Jeroen Swagemakers (40), Johan van Kalmthout (40), METO 4.2 (40), Eric Goossens (39) en Levien Michielsen (39).

Bij de dames viel de beslissing in de laatste twee weekends. WVV'67 da1-Grenswachters da1 eindigde, door Lobke van Keijzerswaard (2x) en Tamara van den Berg in 0-3. Ineke de Regt, Mattie van Genegen, Coen Michielsen als ook Wilbrink-slagroomtaart namens Kemet Europe uit Bergen op Zoom Johan van Genegen wisten dit van tevoren. ODIO da1 contra Vivoo da2 vormde de uitsmijter der Ladies. De Huijbergse dames wonnen met 1-5 dankzij goals van Marieke, Sofie, Anne, Valerie en Merel. Fleur Woudstra scoorde de eretreffer.

Voor de eindstand tekenden twee deelneemsters, Charlotte van Velthoven en Iris Kouters. Laatstgenoemde werd taartwinnares namens Grinwis Safety Consultancy. In de eindrangschikking hield Femke van Gastel nipt stand voor Coen Michielsen en Levien Michielsen.

Top-10 Ladies: Femke van Gastel (33), Coen Michielsen (32), Levien Michielsen (31), Madeleine Veraart (31), Tamara van den Bergh (31), Daniëlle Buermans (30), Frank Goedschalk (29), Johan van Genegen (29), Marieke Bolders (29) en Lonneke Koolen (29).