dementie
dementie Foto: Bep Tielemans

Boeiende bijeenkomst over dementie

Algemeen

HALSTEREN - Woensdagmiddag was een van de zalen van de Wittenhorst gevuld met mensen die aandachtig luisterden naar de sprekers van Vitaal Brabant. Het thema was dementie en langer thuis wonen. Twee actuele onderwerpen.

Martien van Leeuwen, belangenbehartiger van Alzheimer Nederland nam de aanwezigen mee in zijn verhaal over dementie. Een op de vijf mensen krijgt zelf te maken met een vorm van dementie. Daarom is het belangrijk dat mensen weten wat dementie is, wat ze kunnen doen om zo vitaal mogelijk te blijven door onder andere actief te blijven en dat men weet hoe je om kan gaan met iemand die dementie heeft.

Na de pauze vertelde de ambassadeur van het Huis van Morgen over het belang om op tijd stil te staan bij de toekomst. Over de fysieke achteruitgang die al inzet als je jong bent, maar ook over divere hulpmiddelen die er zijn om ondanks beperkingen trap te blijven lopen of die zorgen dat je op tijd iets drinkt. Na afloop konden de mensen vragen stellen aan de aanwezige professionals (casemanager dementie, tanteLouise, Sociaal Team Lepelstraat en Halsteren, mantelzorg, Ter Wal en Wmo adviseur). Een geslaagde middag.

Op 31 mei opent het Huis van Morgen haar deuren tijdelijk in de Kortemeestraat 18 in Bergen op Zoom. Drie middagen in de week tot eind juni vinden er allerlei interessante bijeenkomsten plaats rond vitaliteit.