Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
De organisatoren van het koppelbiljarttoernooi samen met mensen van dagactiviteitencentrum de Colweghe.
De organisatoren van het koppelbiljarttoernooi samen met mensen van dagactiviteitencentrum de Colweghe. (Foto: Bep Tielemans)

Lustrum koppelbiljarttoernooi voor de Colweghe

HALSTEREN - Sinds vijf jaar wordt in Halsteren een koppelbiljarttoernooi georganiseerd ten bate van een lokaal goed doel. Op vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 juni binden zestien biljartkoppels in de spelsoort libre de strijd aan bij cafeeke de Beek in de Fabrieksstraat. Vanaf 18 mei kunnen biljarters die onder 2.4 gemiddeld spelen zich hier aanmelden voor deelname aan het toernooi, waarvan de opbrengst deze keer ten goede zal komen aan dagactiviteitencentrum de Colweghe van SDW.


Een enthousiaste groep bestuursleden is het initiatief dat destijds bij Halsternaar Alex Suijkerbuijk vanuit zijn ziekte ontstond opnieuw aan het uitwerken. Het is een wonder dat de toen 37-jarige initiatiefnemer het eerste lustrum zelf mee kan beleven. Suijkerbuijk woonde en werkte in Italië, kreeg kanker en 'had nog maar een paar maanden te leven'. Zijn vader en zus haalden hem terug naar Nederland. Vier jaar lang moest hij tweemaal in de week voor behandelingen naar Rotterdam. Die zijn onlangs gestopt. "Omdat ik aanvankelijk niet lang meer te leven had, besloot ik nog één keer 'iets' te organiseren, voor een goed doel. Samen met een paar kameraden werd een in een paar weken tijd het eerste koppeltoernooi uit de grond gestampt in 'thuishaven' cafeeke de Beek", vertelt Alex Suijkerbuijk. Stichting Vrienden gehandicapten Halsteren/Lepelstraat werd verblijd met een cheque.

Lokaal
Uitgangspunt is steeds een lokaal doel te steunen dat een binding heeft met het toernooi. De jaren daarna volgden ViGeTa, Hartentroef, zorgbureau de Puzzel en nu dus de Colweghe. Via Ronald Lindhout, deelnemer aan het koppeltoernooi en werkzaam bij het dagactiviteitencentrum, kwam de organisatie bij dit doel terecht. Carel Plasman, Unitmanager SDW van de Colweghe: "We zijn heel blij dat we zijn uitverkozen. Als Colweghe proberen we midden in de samenleving te staan. Bij ons staat de deur altijd open en iedereen is welkom om overal een kijkje te komen nemen." Plasman heeft respect voor de 'actieve club die het toernooi organiseert en tot een aansprekend evenement maakt'. Vorig jaar was zelfs top-biljarter Dick Jaspers een paar uurtjes aanwezig.

Onder voorzitterschap van Alex' vader Jan Suijkerbuijk worden de taken binnen de organisatie verdeeld. Zo draagt Gerrit Rampart zorg voor sponsoring en de loterij: "In de weken voor het toernooi kan iedereen loten prikken in een groot gaatjesbord. Op zondag voor de finale worden de prijswinnaars bekend gemaakt. Er zijn allerlei mooie prijzen in natura en waardebonnen beschikbaar gesteld." Door een combinatie van de activiteiten, inschrijfgeld (€6,- per persoon) ligt een mooie totaalopbrengst binnen bereik. Alles gaat in één grote pot. Jan Suijkerbuijk zal op zondagavond het resultaat bekendmaken.

Sfeer
Kortom: Het belooft weer een mooi koppeltoernooi waarbij, ondanks de serieuze ondertoon, gezelligheid troef is. "Er staat gewoon muziek aan, er lopen kinderen rond en iedereen is van harte uitgenodigd om gedurende de drie dagen te komen kijken", aldus de organisatoren. Het koppeltoernooi opent vrijdag 22 juni om 19.30 uur, begint zaterdag om 10.00 uur en om 19.30 uur en zondag om 10.00 uur. iedere deelnemer of deelneemster speelt drie wedstrijden van een half uur in een poule, waarvan de twee beste biljarters doorgaan. De finale is om 18.00 uur. Let wel: vol = vol! Aanmelden kan per persoon. Via loting worden spelers gekoppeld, waarbij rekening wordt gehouden met moyenne.

Meer berichten