Afbeelding

300 maal Ronald Bogers

Algemeen

WOENSDRECHT – WVV'67 kent geen of weinig eendagsvliegen. De gouden voetbaltrots van Woensdrecht doet louter in ongeschreven langdurige contracten. Wie eenmaal zijn of haar sportieve lot aan groenzwart verbindt, tekent een verbintenis voor het leven. Het basisteam noteert gedurende vele seizoenen vaste namen. Wilfried van Tilburg, Jurgen Adriaansen, Erwin van den Heuvel, Stefan van de Velde, Michael Gillessen, Ricardo Jaspers, gebroeders Kevin en Dennis van Loon bereikten maakten in de recente jaargangen imposante reeksen van 250 of zelfs 300 wedstrijden in de hoofdmacht vol. Ronald Bogers liet zich onverwacht eveneens fêteren!

Exact vijf jaar terug werd de blonde spits Ronald Bogers (32) gehuldigd vanwege zijn 250e optreden in WVV 1. Kort daarop promoveerde hij via de nacompetitie naar de Vierde Klasse en tekende ondanks drukke werkzaamheden voor nog een seizoen bij. In de daaropvolgende seizoenen werden de bijdrages van de targetman minder en minder. Op parttime basis verscheen hij soms aan het front. Doelpunten liet hij vooral in de Woensdrechtse tweede keus noteren. En hij zag dat het goed was. In Quirijn Schevenhoven had de jubilaris een nieuwe aanvalsleider van formaat in huis. Zodoende liet hij vorig seizoen het wedstrijdformulier van WVV-1 in het geheel aan zich voorbij gaan. En ook het huidige seizoen bekeek hij tot aan de winterstop hoofdzakelijk vanuit de kantine.

De selectie van WVV'67 liep door het wegvallen door blessures van Marinus Knoops en Thimo Rottier een gevoelige tik op. Het elftal vecht voor lijfsbehoud en derhalve riep coach Hans Vos alle hands aan dek. Op 11 maart maakte zodoende Ronald Bogers uit in Steen zijn rentree. Ook de daaropvolgende wedstrijden deed het elftal opnieuw een beroep op de routinier. Ondertussen liep de teller van persoonlijke wedstrijden voor de Schrik van Hildernisse stiekem op. De statistici becijferden dat hij op 15 april reeds zijn 300e duel voor WVV 1 speelde. In het thuisduel tegen Koewacht stond men gepast stil bij opnieuw een mijlpaal voor Ronald Bogers. Speciaal voor de gelegenheid maakte zijn zoon Bram als pupil van de week zijn opwachting. Het werd een wedstrijd om niet snel te vergeten. Vader Ronald kwam twintig minuten voor tijd in het veld voor Youri van der Meulen en gooide met een schitterend lobje de wedstrijd definitief in het slot (4-2).