Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
De deelnemers met hun bekers
De deelnemers met hun bekers (Foto: dhr. Reinderhoff)

Judoclub Yukio Tani zet beste beentje voor

HUIJBERGEN - Judoclub Yukio Tani organiseerde met succes een wedstrijd voor de jeugd die nog niet zo lang op judo zit en nog niet zoveel wedstrijdervaring heeft. Judoclubs uit de regio en België reisden af naar Huijbergen om hun beste beentje voor te zetten.

Vanuit Yukio Tani zelf deed een twintigtal leden mee. De trainers Fabian, Alex en Linda waren aanwezig om de eigen deelnemers aan te moedigen en te steunen. De trainers waren verwonderd over de wijze waarop de leden de geleerde technieken in de wedstrijd gebruikten.
Camiel Boer moest voor Yukio Tani de spits afbijten. Hij liet de geleerde technieken heel goed zien, maar ondanks de zenuwen werd hij toch nog heel mooi 3e. Lars Huijskens won veel partijtjes en mocht de zilveren beker mee naar huis nemen. Gijs van Hooijdonk leek rustig te beginnen, maar dit was slechts schijn en daar kwamen zijn tegenstanders te laat achter. Het resultaat was de gouden beker. Stein van Gils en Teun Vos zaten bij elkaar in de poule. Het bleef tot het einde spannend, want ook zij lieten zien hoe goed ze zijn. Uiteindelijk mocht Stein de zilveren beker meenemen en Teun de bronzen. Jaymian van Tetering moest genoegen nemen met brons. Faber van Schijndel zit nog maar een paar weken op judo, maar dat hij aanleg heeft en goed oplet tijdens de trainingen is wel duidelijk. De gouden beker mocht hij in ontvangst nemen. Tom Kuijlen en Emiel van Hees waren ook samen ingedeeld. Ook bij hen bleef het tot het einde heel spannend. Uiteindelijk won Tom goud en Emiel brons. Floor Bruin zit ook nog maar net op judo en werd derde, evenals Dylan Reinderhoff. Jarne Ruijs liet ook goed zien wat hij al geleerd had veroverde zilver. Tom Vos verraste zelfs de trainer met de toegepaste technieken tegen gevorderde judoka's. Pieter Staal had weinig problemen met zijn tegenstander, ondanks dat deze een hogere band heeft. Hij won goud. Jasper Nelen en Sven Hugens waren in dezelfde poule ingedeeld. Jasper had duidelijk nog wat last van een eerdere blessure en Sven miste wedstrijdervaring. Een zilveren beker voor Jasper en een bronzen beker voor Sven waren het eindresultaat. Serino Mulder had goede tegenstanders maar liet zich niet kennen. Helaas blesseerde Serino zijn been in het begin van de wedstrijd. Ook hij ging gewoon door en mocht de bronzen beker in ontvangst nemen.

Meer berichten