Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Vijf van de zeven vrijwilligers met initiatiefnemer rechts Peter Blommerde.
Vijf van de zeven vrijwilligers met initiatiefnemer rechts Peter Blommerde. (Foto: Sophia Piesens)

Van paars naar blauw

OSSENDRECHT - Wat begon als een 3-lanen project in Ossendrecht is inmiddels uitgegroeid tot een 8-lanen project en als het aan Peter Blommerde ligt, volgen er nog veel meer.

De groep die werkt aan het 8-lanen project bestaat uit Peter Blommerde, Guus Hendrickx, Jo de Dooij, Herman Beverlander, Piet de Vos, Mathieu Hendrickx en Fred van den Bergh. Er is begonnen intensief bewerken van de bodem want die bestond alleen uit klapzand. Er kwam een hek dat alleen al 140 manuren kostte. Het bestaat uit acaciahout en dit gaat zeker 30 jaar mee. Het is volledig met de hand in oude stijl gemaakt, houdt de honden uit de beplanting en is zo stevig, dat het niet wiebelt als kinderen eroverheen lopen. 400 magnolia's, sierkersen, siersparren, kornoeljes, rododendrons, azalea's et cetera werden er in het voorjaar geplant en in het najaar kregen ze 19.000 bloembollen van de gemeente die inmiddels in bloei staan en waar buurtbewoners, wandelaars en fietsers volop van genieten.

De eerste maand was de groep elke dag aan het werk, de vrouwen zorgden voor de koffie. Nu onderhoudt men het elke zaterdagochtend. "Maar het is nog lang niet klaar", zegt Peter Blommerde. "Het is de bedoeling dat hier het hele jaar planten bloeien. Ik heb een grote biodiversiteit aan zaden besteld, niet van woekerplanten, maar onder andere vaste geraniums, lupine en akelei.

Als tegenprestatie aan het Dorpsplatform en de gemeente, omdat zij dit allemaal hebben mogelijk gemaakt, geef ik op 11 april een lezing in MFC de Drieschaar over de invloed van de bodemgesteldheid. Iedereen is welkom. Voor het overige kan ik alleen maar zeggen: Doe mee! Samen zetten we Ossendrecht op de kaart als het dorp met de mooiste planten en bloemen. Het resultaat mag er wezen!"

Meer berichten