Afbeelding

Zwembad De Melanen opent uniek seizoen

Algemeen

HALSTEREN - Met vereende kracht is afgelopen weken alles op alles gezet om openluchtzwembad De Melanen weken eerder te kunnen openen dan gewoonlijk. Dinsdag 3 april om 7.00 uur 's ochtends konden de eerste vroege vogels terecht in het extra aangenaam verwarmd bad om baantjes te trekken. Het belooft een prachtig zwemseizoen te worden in het fraai gelegen buitenbad in Halsteren. Na vele jaren komen de zwemlessen hier weer terug. Reden is de tijdelijke sluiting van overdekt zwembad De Schelp in Bergen op Zoom vanwege problemen met roest in de constructie.

Verfrissend

Manager Walter van Krieken van zwembaden De Schelp en De Melanen legt uit: "Vanaf het moment dat de sluiting van De Schelp bekend was, zijn we met beide teams vol aan de slag gegaan om een alternatief te creëren. Allereerst voor de grootste gedupeerde groep: zwemleskinderen. Gelukkig beschikt de gemeente Bergen op Zoom over een schitterende buitenaccommodatie. Kleedruimtes, douches, zwemlesbenodigdheden en het water zijn in korte tijd aangepast aan omstandigheden buiten. Vaste medewerkers zijn vol ingezet bij De Melanen en de samenwerking met de gemeente is prima. De burgemeester heeft zelfs de brandweer Halsteren ingeschakeld om de baden snel gevuld te krijgen. Wisselden we afgelopen jaren mondjesmaat medewerkers uit omdat beide baden moesten doordraaien, nu is een andere situatie ontstaan. Personeel van beide zwembaden is meteen volop ingezet om zo snel mogelijk te kunnen draaien. Dit doet iets met je team. Er komen verfrissende ideeën en met z'n allen zetten we de schouders eronder om alles zo aangenaam mogelijk te maken voor zwemmers en bezoekers. Het is heel bijzonder dat we in zo'n korte tijd het probleem van de tijdelijke sluiting van De Schelp op deze positieve manier kunnen ondervangen."

Alternatief

Ton Nederkoorn, coördinator en het gezicht van zwembad De Melanen, vult aan: "Niet alleen personeel van beide zwembaden is enthousiast, ook bezoekers profiteren van deze aanpak. Uitgangspunt is zoveel mogelijk bezoekers van De Schelp te laten kennismaken met buitenbad De Melanen. We bieden een evenwichtiger activiteitenprogramma. Ook zijn we dit seizoen niet afhankelijk van het weer geopend, maar op alle dagen. Alle activiteiten van De Schelp zijn mee verhuisd dus er valt veel meer te beleven. Reacties op facebook zijn heel positief. De avondopenstelling op dinsdag en donderdag in samenwerking met vrijwilligers van Stichting Behoud zwembad De Melanen en Dorpsraad Halsteren blijft. Iedereen is dan welkom. Verenigingen als de reddingsbrigade, zwemverenigingen, triatlonclubs en tientallen groepjes die anders zwemmen in De Schelp kunnen hun activiteiten hier voortzetten. De Melanen biedt een schitterend alternatief. Zwemlessen zullen met name aan het eind van de middag gegeven worden."

Voorverkooptarieven

Op 3 april is de officiële openingsdag en vanaf deze dag tot en met 9 april gelden voorverkooptarieven. "Uiteraard hopen we dat veel mensen een seizoenabonnement kopen, een mooiere gelegenheid is niet denkbaar. Het bad en entourage zijn extra aantrekkelijk gemaakt. Lesmaterialen, bankjes, stoelen en een speeltoestel met glijbaan voor de kleintjes zijn meeverhuisd. Er komen schaduwplekken rondom het gehele terrein. "Kortom: een geweldige impuls en reden om er dit seizoen een feestje van te maken. Nu alleen de zon nog!", aldus Ton Nederkoorn en Walter van Krieken.

In principe is zwembad De Melanen geopend tot 2 september maar afhankelijk van het onderzoek en aanpak van het roestprobleem in De Schelp zou het buitenbad dit seizoen langer open kunnen blijven.

Foto's:
- Manager Walter van Krieken (links) van zwembaden De Schelp en De Melanen en coördinator Ton Nederkoorn van het buitenbad in Halsteren.

- Er is afgelopen weken met man en macht
gewerkt om bezoekers te verwelkomen op een extra aantrekkelijke buitenaccommodatie.

Afbeelding
Afbeelding